MónTerrassa
Un de cada cinc joves es desperta de matinada per revisar les xarxes
  • CA
Xerrada de Sant Rius dins de la Mostra del Coneixement
Xerrada de Sant Rius dins de la Mostra del Coneixement | Cedida

!--akiadsense-->

Dins de l’àmbit de la Mostra del Coneixement organitzada pel servei d’Universitat i Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa, Santi Rius de Creat360 ha ofert aquest dijous 24 d’octubre una conferència sobre l’ús d’Internet als alumnes de 1r de PFI Vendes i PFI Administratiu del Institut Santa Eulàlia a la sala d’actes del Qu4drant.0 a la plaça Nova.

La Mostra del Coneixement té com a objectiu la voluntat d’ampliar i consolidar activitats vinculades al món de la universitat, la recerca, la innovació i el coneixement. La Mostra també busca apropar el coneixement a la població en general i afavorir els contactes en l’àmbit universitari, entre d’altres. L’activitat sobre la web i les xarxes socials s’ha consolidat dins de l’oferta formativa atès que ofereix una visió transversal d’aquest fenomen mediàtic i global que no para de créixer i d’evolucionar.

En la conferència d’aquest dijous, Rius ha fet un resum sobre com conviuen els joves d’avui en dia amb les noves tecnologies. “Les xarxes socials no han deixat d’evolucionar en els darrers anys. Avui veiem com xarxes tant potents com Facebook han estat abandonades pel joves i d’altres com Twitter tenen un ús residual en aquest fragment de població. L’anomenada generació Z és la generació que consumeix informació pràcticament només des de les xarxes”, i ha afegit que “actualment utilitzen majoritàriament triomfa Instagram i fan servir les històries per comunicar els seus interessos, no tenen por a la seva privacitat i consumeixen molt vídeo on-line, especialment series en plataformes con NetFlix o HBO”.

Segons dades proporcionades per l’expert en màrqueting i social media, “actualment a Terrassa, un de cada cinc joves diu que es desperta de matinada per revisar els seus missatges, el que fa que se senti fins a tres vegades més cansat en classe que els seus companys que no utilitzen les xarxes per la nit” i ha alertat als joves presents a la seva conferència que “la salut mental i la son estan lligats ja que dormir malament o poc pot causar depressió i problemes físics com pressió alta, diabetis i obesitat. Per això és important que un adolescent dormi cada nit entre 1 i 2 hores més que un adult”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa