Millores a l'exterior i interior de l'edifici CIAB

Millores a l’exterior i interior de l’edifici CIAB | Aj. Terrassa

Un dels objectius del Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB), situat al camí dels Plans de Can Bonvilar, és divulgar i promocionar l’entorn natural de l’Anella Verda. L’Ajuntament ha fet tot un seguit de millores per adequar l’edifici i oferir un millor servei. Així, s’ha pintat la façana i s’han instal·lat nous plafons informatius a l’exterior per indicar als visitants els itineraris que es poden fer a l’Anella Verda, així com els serveis i els horaris del CIAB. També s’ha actualitzat l’exposició que hi ha a l’interior de l’edifici amb dades sobre l’entorn natural i forestal de la zona, el seu patrimoni històric i paisatgístic i les rutes que es poden realitzar. Recordem que el centre d’informació ha superat els 4.000 visitants entre els anys 2014 i 2018.

El curs 2018/19 van participar un total de 900 estudiants de 14 escoles, i la previsió és que aquest curs s’arribi al miler d’alumnes. Fins al desembre de 2019, un total de 20 centres educatius (sis escoles concertades d’ensenyament primari, 12 públiques d’ensenyament primari, una d’educació especial i un institut d’ensenyament secundari) ja van sol·licitar fer sortides aquest 2020 per conèixer l’Anella Verda.

D’altra banda, des de l’any 2015 s’organitza el “Programa d’Activitats del Centre d’informació Ambiental Bonvilar i de l’Anella Verda”, adreçat a la ciutadania amb activitats de lleure gratuïtes (tallers, itineraris, visites…), que se celebren des de la primavera fins a la tardor en horari de cap de setmana, i que ha comptat amb la participació de més de 400 persones.

El CIAB obre els caps de setmana i els festius, durant els mesos de març a novembre, de 10 a 18 h, i ofereix als visitants els serveis d’informació, una àrea de lleure amb taules de fusta, serveis sanitaris, contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d’aparcament per autobusos i vehicles, que està habilitada en una parcel·la integrada paisatgísticament amb l’entorn natural gràcies a la plantació d’arbres i plantes arbustives a tot el seu perímetre. L’accés en aquesta àrea es pot fer, també fàcilment, amb autobús (la línia L1 arriba fins a la residència Mossèn Homs), en bicicleta o a peu.

Nou comentari