MónTerrassa
El Cementiri de Terrassa estrena espai de dol gestacional i neonatal
  • CA

El Cementiri de Terrassa ha inaugurat un espai dedicat al dol gestacional, perinatal i neonatal. Aquest nou espai pretén visibilitzar aquestes pèrdues i donar resposta a la demanda d’espais de comiat i record per a aquesta tipologia de defuncions. Funerària de Terrassa ha presentat avui l’espai físic amb un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert i president de Funerària de Terrassa, Isaac Albert; i la regidora de Salut, Mònica Polo.

L’alcalde Jordi Ballart ha exposat que aquest és una espai “necessari” amb el que “volem que les famílies terrassenques que han perdut un nadó se sentin menys soles“. “Sempre diem que volem que Terrassa sigui una ciutat on s’hi pugui néixer, créixer i envellir bé, però també una ciutat que tingui en compte la mort i tots els processos de pèrdua“, ha explicat. A més, també ha insistit en la necessitat de donar visibilitat a aquest tipus de dolor i aconseguir que sigui reconegut i compartit per tota la societat.

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart durant la presentació de l’espai per al dol gestacional, perinatal i neonatal al Cementiri de Terrassa | Laura Gómez

Pel tinent d’alcalde Albert, aquest espai físic “cobreix un buit important” d’una “realitat amagada durant molt de temps” i que serveix per acompanyar a les famílies que hagin viscut una vivència tan dura. La regidora Polo recorda que “l’amor per un fill o filla és un sentiment tan fort que és real des del primer moment“, i “una societat que fa invisible aquest amor agreuja encara més el dolor d’un pare o mare que ho han de viure en soledat”.

També han aprofitat per agraïr a les persones i entitats que han lluitat a visibilitzar el dol gestacional, perinatal i neonatal, i que han ajudat per fer “que tothom que pateixi una pèrdua trobi en aquest Cementiri un espai adient pel record”.

Nou espai per al dol gestacional, perinatal i neonatal al Cementiri de Terrassa | Laura Gómez

Un espai de dol tranquil: Marbre blanc i papallones

El nou espai de dol es troba ubicat a la plaça de Tots Sants del Cementiri de Terrassa. L’espai es tracta d’una estructura de marbre blanc, que representa la innocència; un espai de marbre blau que representa la vida i la infinitat de l’aigua; i unes petites papallones de color blau. Al marbre hi ha gravada la frase: “Un estel fugaç no es valora pel temps que es veu, sinó per la intensitat de la llum que dona“.

Un pas endavant per visibilitzar el dol gestacional, perinatal i neonatal

Per les entitats terrassenques que tracten l’acompanyament d’una pèrdua és molt important que s’hagi creat aquest espai pel dol gestacional, perinatal i neonatal. Pel l’associació ‘Els Dols’, fundada enguany i que tracta tot tipus de dols, és un pas endavant per visibilitzar aquestes defuncions. “Moltes vegades la gent no sap com tractar-ho, és important donar eines a les persones per acompanyar a les persones i que no se sentin soles”, exposen.

El projecte es va iniciar l’any 2019, malgrat que va quedar aturat a causa de la pandèmia de la Covid-19 i es va reprendre el 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa