MónTerrassa
El Cementiri acull una exposició d’arquitectura funerària a Terrassa
  • CA

El Cementiri de Terrassa acull l’exposició “Arquitectura funerària: art, vida i comiat“, que vol donar a conéixer les diferents obre arquitectòniques de gran riquesa artística i interès patrimonial que es troben al Complex Funerari Municipal. L’exposició, organitzada pel Museu de Terrassa i Funerària de Terrassa, estarà oberta al públic fins l’1 de novembre de 2021. El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert i regidor de Serveis Funeraris i Cementiri, Isaac Albert, va visitar ahir dimecres al migdia l’exposició en motiu de la proximitat de Tots Sants.

L’exposició presenta una mostra de les diferents propostes arquitectòniques del cementiri municipal, des de temples clàssics de la família Alegre de Sagrera, panteons amb nínxols de la família Escudé, capelles romàniques o l’hipogeu circular de la família Fernández Esmerats. Es tracta d’un recorregut cronològic per exemples de diverses tipologies d’arquitectura funerària que ens convida a conèixer la importància d’aquesta disciplina artística en les diferents classes d’enterrament i el seu estret lligam amb la decoració escultòrica i pictòrica al cementiri municipal. Està situada just a l’esquerra de l’entrada del cementiri i va acompanyada d’una proposta d’itinerari per recòrrer el cementiri visitant les obres arquitectòniques que ensenya l’exposició.

La visita a l’exposició ha estat guiada per Antonio Mora, responsable i coordinador de l’exposició. Abans però, Joan Coma, director del Museu de Terrassa, ha volgut “posar en valor aquesta col·laboració entre el Museu i la Funerària i aquesta difusió del patrimoni de la nostra ciutat”. Ha explicat que aquest és un dels objectius del Museu, “la difusió del patrimoni cultural, així com estudiar-lo i observar-lo”.

Està situada just a l’esquerra de l’entrada del cementiri i va acompanyada d’una proposta d’itinerari per recòrrer el cementiri visitant les obres arquitectòniques que ensenya l’exposició. És una de les moltes activitats i serveis que el Complex Funerari ha organitzat en motiu de la Festivitat de Tots Sants de 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa