MónTerrassa
Un cavall, rescatat en helicòpter d’un torrent on havia caigut
  • CA

El cavall que va caure en un torrent de molt difícil accés i que hi va passar gairebé 24 hores entre divendres i dissabte 9 i 10 d’octubre finalment va poder ser rescatat i ja està amb el seu propietari, que en algun moment poder va pensar que salvar-lo seria impossible. Ara ja està sa i estalvi i al seu lloc habitual. Els fets van passar al municipi de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès), i en les tasques per treure l’animal hi va jugar un paper determinant el Grup d’Emergències Veterinàries, el cos format per veterinaris i auxiliars creat al 2015 pels Bombers de la Generalitat, que té la seva seu a Matadepera i que s’ha especialitzat en aquest tipus de tasques, en les que sempre té la col·laboració dels altres serveis.

El cavall atrapat dins un torrent

Els treballs per treure el gran cavall blanc de la zona van ser molt complicats i van passar hores abans que es trobés la manera. Hi van treballar fins a nou dotacions de Bombers de la Generalitat, l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF), Grup Operatiu de Suport(GROS) i el Grup d’Actuacions Especials(GRAE) que van fer mans i mànigues per millorar l’accés a l’indret. Es va desbrossar una part del torrent per murar d’obrir pas i es va obrir obrir una rasa per on el cavall va poder avançar un petit tros, però va caure i no es va poder moure una altra vegada.

Un aninal esgotat però ben atès

L’animal, neguitós i esgotat, va passar la nit tapat, amb menjar i aigua que se li va oferir. Les maniobres per rescatar-lo van continuar des de primera hora fins que al migdia de dissabte es va fer l’extracció amb gruatge i des d’un helicòpter, una maniobra que el dia abans no havia estat reeixida. A les 3 de la tarda el rescat va acabar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: X2 a octubre 10, 2021 | 15:01
    X2 octubre 10, 2021 | 15:01
    Felicitats , molt be
  2. Icona del comentari de: Jeantine Torrent a octubre 10, 2021 | 23:14
    Jeantine Torrent octubre 10, 2021 | 23:14
    Hola ? a tot la,equip de rescat dels bombers de la Generalitat, grup d'emergències veterinàries,grup d, actuacions especials, i equip de prevenció activa forestal. Heu fet una feina excel·lent i excepcional, ja que en aquests casos és necessari tots els cossos de seguretat i de rescat . A mes no es una feina fàcil a mes si el terreny dificulta l, accés per arribar a desenvolupar el rescat d,un animal en aquest cas el del ? cavall blanc. Molts animals necessiten de la nostra ajuda si estan en situacions complexes i complicades. Gràcies per a ser-hi,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa