Ciurana visita l'institut Cavall Bernat pel programa Instituts Oberts
Ciurana visita l’institut Cavall Bernat pel programa Instituts Oberts | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora de Ciutadania, Teresa Ciurana, va visitar aquest dimecres dos instituts de la ciutat on s’estan desenvolupant projectes organitzats pel Servei municipal de Ciutadania en el marc del programa Instituts Oberts, que impulsen la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa.

En primer lloc, la tinenta d’alcalde va visitar l’institut Nicolau Copèrnic (foto 1), on s’està desenvolupant el projecte “Aprenem Famílies en Xarxa”. Aquest projecte, iniciativa de l’entitat Casa Àsia i la Federació de Pares i Mares d’Alumnes d’Estudis Sufragats amb Fons Públics No Universitaris de Catalunya (FAPAES), relaciona alumnat voluntari amb persones adultes d’origen cultural divers, que poden ser familiars d’alumnes del centre o no, per ensenyar català i/o castellà en horari extraescolar. L’activitat va començar a l’octubre i es desenvoluparà fins el juny vinent, amb disset participants: una dotzena de dones adultes, d’origen marroquí, i cinc persones voluntàries d’origen marroquí, paquistanès i espanyol.

Ciurana va visitar també l’institut Cavall Bernat per conèixer de primera mà el projecte “Joves referents”, del Centre d’Estudis Africans i interculturals. Amb aquests projecte es creen grups d’alumnes de batxillerat dels tres instituts que formen part del projecte Instituts Oberts (Cavall Bernat, Nicolau Copèrnic i Mont Perdut) dedicats a la reflexió, debat i aprenentatge sobre la diversitat, treballant diferents formes de discriminació i violència per aprendre a identificar-les i prevenir-les, tant dins com fora de l’institut. Després d’un cicle de deu trobades i un període de pràctiques on els i les joves participants dissenyen uns tallers que realitzaran als propis instituts o a escoles de la zona, l’alumnat participant esdevé referent per a altres persones joves. L’activitat va començar a l’octubre i s’allargarà fins el març. Hi participen 17 joves d’origen divers (set d’orígen marroquí, dos d’Equador, dos de Perú, dos de Colòmbia i quatre d’Espanya).

Nou comentari