MónTerrassa
CatLab realitza fins a 1.500 proves PCR diàries per detectar la Covid-19
  • CA
Personal del laboratori
Personal del laboratori | Catlab

!--akiadsense-->

El Laboratori d’Anàlisis Clíniques Catlab ha complert aquest mes de juny dotze anys des de la seva posada en marxa. Va iniciar la seva activitat al 2008 fruit de la integració dels laboratoris de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i actualment -amb l’arribada de la pandèmia de la Covid-19- s’ha posicionat com un laboratori referent en la detecció i el seguiment de la malaltia.

Com a conseqüència d’aquest escenari d’excepcionalitat derivat de la pandèmia de la Covid-19, Catlab ha incrementat la seva àrea d’influència fins a abastar 1.300.000 persones. En aquest sentit, ha analitzat mostres de PCR de pacients hospitalitzats, de pacients visitats als Centres d’Atenció Primària i dels professionals sanitaris dels sis hospitals d’aguts adscrits en aquesta àrea. Habitualment treballa amb la zona del Vallès Occidental -que engloba l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, l’Hospital de Martorell i l’àrea d’influència de l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut- però en aquest context va rebre l’encàrrec del CatSalut d’analitzar també les mostres procedents de l’Hospital Althaia de Manresa, tota l’àrea del Bages (incloent també Berga) i l’Hospital General de Catalunya.

Gràcies a la seva elevada capacitat analítica, Catlab va començar realitzant al voltant d’un miler de PCRs diàries (entre pacients hospitalitzats i professionals sanitaris) i a partir de mitjans d’abril va centrar-se també en la recollida de mostres a les residències i en conseqüència es van arribar a assolir fins a 1.500 PCRs diàries. A més, actualment Catlab realitza proves serològiques per conèixer el nivell d’immunitat de la població i des de mitjans de maig forma part d’un estudi promogut pel Departament de Salut de la Generalitat amb aquest objectiu. Des de Catlab també s’ha participat en el projecte ORFEU de detecció massiva de la Covid-19 mitjançant la validació -per part dels microbiòlegs del laboratori- de la seva tècnica i dels resultats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa