MónTerrassa
La catedral de Terrassa estrenarà una zona per a urnes funeràries
  • CA
Accés des de la catedral a l'Espai Memorial
Accés des de la catedral a l’Espai Memorial | Publitesa

!--akiadsense-->

La Catedral del Sant Esperit de Terrassa es converteix en el primer temple religiós de la ciutat en instal·lar columbaris; conjunt de nínxols destinats a custodiar les urnes funeràries que contenen les cendres d’un difunt. Així, s’ha creat l’Espai Memorial, una nova zona ubicada a l’antiga capella del Sant Crist, al costat del Museu de la Catedral.

L’Espai Memorial està format per un conjunt de columbaris que contindran les urnes funeràries d’aquelles persones que vulguin descansar eternament en lloc sagrat. L’espai està il·lustrat amb imatges del Sant Sopar i de la Resurrecció de Jesucrist i amb acabats de marbre. També inclou l’Ara comunitària, un espai comú que custodia les cendres dels difunts sense urna. El projecte té el vistiplau del Bisbat de Terrassa i el Consell Pastoral Parroquial, està impulsat per l’empresa egarenca Coral Memorial qui també gestiona la prereserva i contractació dels columbaris.

Per a ambdós organismes religiosos, la instal·lació dels columbaris a la Catedral permet recuperar la tradició de situar les restes dels difunts en el marc dels temples parroquials, facilita a les famílies un lloc on conservar les cendres dels seus estimats, ajuda a mantenir la pregària i a conservar el record dels difunts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Martínez a novembre 01, 2017 | 18:52
    Pere Martínez novembre 01, 2017 | 18:52
    Ho trobo surrealista. Una bona font d'ngressos, quan sempre estan demanant diners: teulada, calefacció, part elèctrica, etc. I encara falta l'orgue. M'estimo més que llencin les meves cendres en plena natura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa