MónTerrassa
Catalunya vacunarà en massa en museus i empreses
  • CA

Catalunya rebrà dilluns 31.780 dosis de la vacuna d’AstraZeneca, ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest divendres durant la presentació de l’estratègia nacional de vacunació, que preveu administrar vaccins de manera massiva en museus i empreses en la fase més avançada, quan es tanqui el procés dels grups més prioritaris. Aquesta vacuna, que no es pot administrar a persones majors de 65 anys, anirà destinada prioritàriament a persones que treballen en serveis essencials. Vergés ha dit que Catalunya està preparada i té capacitat per vacunar massivament, arribant a 150.000 persones al dia quan hi hagi les vacunes suficients.

La consellera ha recordat que aquest any “s’han posat 1,5 milions de dosis de vacuna de la grip en dos mesos, amb pics de 60.000 dosis al dia”. Vergés ha remarcat que serà “una vacunació de país” i que el sistema públic es bolcarà en la campanya per immunitzar la població amb 600 espais extra com s’ha fet amb la grip i fins i tot utilitzant-ne d’altres com museus o les mateixes empreses.

Salut preveu acabar entre aquesta setmana i la següent la vacunació de les persones que viuen o treballen en residències i fins al 31 de març es vacunarà la gent catalogada com a gran dependent, de nivell 3, que serien unes 24.000 persones. En funció de les dosis disponibles s’avançarà la vacunació dels següents grups prioritaris, ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

La fase més massiva de vacunació, la tres, començarà després d’aquests grups, quan es tracti ja de vacunar les persones més joves i sanes. L’inici d’aquesta fase va en funció de la disponibilitat de dosis. En aquests moments no se sap quan es podrà cobrir l’etapa tres. Per cobrir les dos primeres etapes es necessiten uns cinc milions de dosis. Ara hi ha compromeses més d’un milió de dosis. Encara no es pot plantejar la fase tres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa