MónTerrassa
Ja es venen castanyes calentetes a Terrassa
  • CA

Ja es tornen a vendre castanyes acabades de fer i ben calentetes a la rambla d’Ègara de Terrassa, com sempre al bell mig del passeig i a la cruïlla amb els carrers de Gutemberg i de Torrella i la plaça d’Anselm Clavé, i a la cantonada de Major amb Vall i Cisterna. Aquest any van més d’hora que en altres. Però sembla que entre la ciutadania hi havia ganes de tastar-les, perquè des que es van obrir l’afluència de gent és una constant. Uns anys obre més avançada la tardor i el mes d’octubre i altres més aviat, com en aquesta ocasió. Tant li fa que pràctivament tothom encara vagi amb màniga curta i que a migdia les temperatutes passin dels 20 graus. La castanyera de la Rambla de Terrassa és famosa arreu, i gent de pobles veïns fa escapades fins a Terrassa per comprar una bossa d’aquest producte de muntanya.

Ja es venen castanyes a cantonada de Major amb Vall i Cisterna/Javier Juárez

Hi ha gent apassionada d’aquest fruit. L’olor potent d’aquest producte del bosc se sent des de la llunyania. D’aprop, veure com es couen les castanyes és tot un espectacle.

A Terrassa la tradició de venta de castanyes és de temps immemorials. Abans de la Guerra Civil, una de les castanyeres més popular era la que se situava a la plaça Vella davant al carrer de Jaume Cantarer. Segons recorda l’historiador Joaquim Verdaguer, en la època franquista hi havia diversos lloc de castanyeres, però potser la més sol·licitada es trobava aleshores a l’avinguda de Jacquard, davant el pont del Passeig. Però no era l’única. També hi havia castanyers al carrer de la Unió, i tenia prou èxit. Amb el temps, la més popular va acabar sent la castanyera ubicada a la Rambla d’Ègara davant el portal de Sant Roc. Aquesta castanyera es va fer tan popular que l’any 2010 la van declarar Capgròs de l’Any.

Ja es venen castanyes

Vídeos i fotos d’altres any

El castanyer del carrer de la Unió els anys 50 del segle XX

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa