MónTerrassa
Cases Gorina i Monset, joies modernistes de Terrassa
  • CA
Casa Baltasar Gorina de Terrassa | L.T.

!--akiadsense-->

La Casa Baltasar Gorina és una petita joia que passa força desapercebuda per al vianant i el conductor. Es tracta d’un edifici situat al carrer de la Font Vella i que està protegit com a bé cultural d’interès local. És veïna de la Casa Concepció Monset, un habitatge unifamiliar entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos. Està inspirat en l’arquitectura popular, tant per la composició dels elements de la façana com per les proporcions.

La Casa Gorina presenta dues obertures per planta i un balcó al pis superior, amb barana de ferro forjat. Les obertures tenen perfils arrodonits i constitueixen pràcticament l’únic element decoratiu de la façana. A més, l’element ornamental apareix al timpà de pedra treballada del balcó, on forma un relleu de motius vegetals que es perllonga al remat del gablet que corona l’edifici.

En destaca la inversió de la importància dels pisos, situant el segon com si fos el principal, amb un balcó. Són remarcables els elements decoratius com la forja del balcó i de les finestres, i els vitralls emplomats de les finestres.

L’edifici és una obra de 1902 de l’arquitecte modernista Lluís Muncunill, bastit com a residència familiar del constructor d’obres Baltasar Gorina. Recull una influència de l’estil de Domènech i Montaner, amb una excel·lent combinació del maó dominant la major part de la façana amb la pedra a la planta baixa, les biguetes de ferro vist i la ceràmica de colors vius i dibuixos florals.

Més informació

Façana de la Casa Concepció Monset | L.T.

!--akiadsense-->

Cases Gorina i Monset | L.T.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa