MónTerrassa
Els Casals d’hivern de Terrassa s’adapten a les mesures Covid

La Covid no ha impedit que aquest any se celebressin els Casals d’Hivern a Terrassa, amb la participació de prop de 580 infants. Organitzats per l’Ajuntament de Terrassa, compten amb la col·laboració de nou entitats de lleure de la ciutat, que són les encarregades de gestionar el dia a dia, ocupar-se de la canalla i organitzar activitats. “Sense elles, sense la seva valentia i idees, no seria possible protegir i fer feliç als infants que més ho necessiten aquests dies”, ha recalcat el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque.

Les restriccions per la pandèmia sanitària, com ja va passar l’any passat, impedeixen que els casals es puguin dur a terme amb plena normalitat. Tanmateix, abans de suspendre’ls, s’ha decidit adaptar-los, perquè cap dels nens i nens “es quedin sense dies bonics per aquestes festes”, ha subratllat. Per als casals d’hivern d’aquest 2021-22, l’Ajuntament de Terrassa hi ha invertit un total de 117.400 euros.

D’aquesta manera, s’han evitat aquelles activitats que implicaven aglomeracions i barreges de grup, amb les quals no es podia garantir la seguretat dels nens i les seves famílies. Se seguirà el mateix protocol que s’està fent als centres educatius. I es mantenen la resta d’accions dirigides a nens i adolescents d’entre 3 i 17 anys, la majoria dels quals es troben en situació de vulnerabilitat, i que venen directament derivats de Serveis Socials. “Malgrat la situació que vivim, la infància continua tenint necessitats que cal seguir cuidant. No tot el món està passant aquests dies de la mateixa forma”, recorda el regidor de Tot per Terrassa.

Casals d’hivern a Terrassa | Noel Duque

Enguany, s’ha tornat a comptar amb la col·laboració de diferents entitats de lleure de la ciutat: Esplai de Ca n’Aurell (55 infants i joves); Esplai Tremola (70); Centre de Lleure Tu Tries per a joves (40); Centre de Lleure Tu Tries per a capacitats diverses (50); Insoc Centre d’Esplai Guadalhorce (50); Esplai La Fàbrica de Can Tusell (60); Esplai Can Palet (40); Esplai Egara (40); Grup de Colònies de Ca n’Anglada (60); Centre d’Esplai de Can Parellada (60); Centre d’Esplai El Globus (8); i El Tabal (45).

L’hivern passat un total de 492 infants i joves van participar en els casals municipals d’hivern organitzats per l’Ajuntament de Terrassa, que van allargar-se fins al mateix dia 5 de gener. D’aquests, 410 van obtenir una beca del 100% del cost total del servei, que inclou l’esmorzar i el dinar a més de les activitats lúdiques i educatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa