MónTerrassa
Cases Ramon Argemí i Pere Romaní de Terrassa, més que centenàries

La Casa Ramon Argemí, al carrer de la Font Vella, 45, obra de l’arquitecte Salvador Soteras, està inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es pot considerar una obra popular. Com tants altres edificis de la ciutat, passa desapercebuda. I roman dempeus més de 110 anys després de ser aixecada.

És un habitatge unifamiliar entre mitgeres, de planta rectangular, format per planta baixa i dos pisos. Al primer pis hi ha un balcó de dues obertures i al segon pis tres finestres balconeres. La façana, de composició simètrica, mostra elements decoratius de tipus senzill. La planta baixa ha estat totalment transformada a causa de la instal·lació d’un comerç: en destaca la llinda amb perfil metàl·lic vist i amb motius florals encastats, posteriorment pintada. Les obertures són arrodonides a les cantonades. L’edifici es corona amb un terrat situat al damunt de cambres d’aire circulars.

Carrer del Nord de Terrassa, 81

La Casa Pere Romaní la podem trobar al carrer del Nord de Terrassa, 81, i està protegida com a bé cultural d’interès local. És d’estil modernista i obra de Domènec Boada i Piera. Una gran obra que passa molt desapercebuda. Però si s’aixeca la vista se la pot gaudir. Es podrà veure una casa de 1908.

Es tracta d’un edifici entre mitgeres de planta baixa i pis, amb parets arrebossades imitant carreus de pedra. La façana és simètrica, amb tres obertures per planta, balconada de ferro al primer pis i exuberant decoració floral de tipus modernista als timpans de les llindes i als muntants. Presenta una marcada línia d’imposta entre les dues plantes, resseguint les mènsules de la balconada. Remata l’edifici una cornisa de pedra que al centre forma un frontó ondulat amb decoració floral. El llenguatge modernista és emprat també a les cases veïnes, cosa que dóna un conjunt unitari força interessant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa