MónTerrassa
Carta oberta al President Torra
  • CA
Anna Muñoz | Món Terrassa

!--akiadsense-->

Qui assumirà la responsabilitat?

M.H. President. Ahir em van comunicar que el meu pare havia donat positiu a la prova de la Covid-19 i que tenia febre. Avui, l’han traslladat a l’hospital perquè el nivell d’oxigen en sang no arriba al mínim i la febre segueix. Té 83 anys i estava en una residència de la Generalitat amb més de 100 residents. No el veig des de començaments de març.

Els responsables de la residència van ser dels primers a adoptar mesures preventives i van prohibir les visites fins i tot abans del 14 de març. El primer cas de coronavirus a aquesta residència es va detectar el divendres 3 d’abril. Quasi un mes després de la decisió de confinament de la població.

Quatre morts i més de 16 avis amb afectació de coronavirus, tots a una de les tres plantes de la residència, dóna idea, encara que li pugui semblar un contrasentit, de com de bé han fet les coses el personal de la residència. Des del primer moment, cada dia, festius inclosos, ens han anat informant de com anaven les coses a cada un dels grups que havien organitzat per limitar al màxim els contactes i les possibles infeccions. Només tinc paraules d’agraïment per la seva dedicació i vull fer-los arribar tot el meu reconeixement pel seu esforç. Jo no sóc una “experta” però és evident que la cronologia dels fets evidencia que la COVID-19 va entrar a la residència perquè un mes després del confinament encara no s’han fet les proves necessàries al personal que hi treballa per evitar que, de forma involuntària, introduïssin el virus. Ahir, aquestes proves seguien sense portar-se a terme.

El meu pare és dependent en grau 2 degut a vàries malalties de base, entre elles demència per cossos de Levy i insuficiència cardíaca. Però, sap que, President?, l’esperança és l’últim que es perd, i la família tenim tota la certesa que l’equip sanitari de l’hospital on l’han derivat farà el que estigui a les seves mans perquè el meu pare se’n surti d’aquesta. I si no és així, no em quedarà cap recança de que ells ho hauran intentat.

Però, des de l’administració que vostè presideix, qui assumirà la responsabilitat que un mes després de decretat el confinament, de haver sentit cada dia l’elaboració de mils de plans preventius, que eren conscients de la necessitat de preservar als avis com a població més vulnerable, encara no sàpiguen si el personal que els cuida amb tota la seva abnegació és un focus involuntari d’infecció? El confinament absolut que ha defensat, crec que amb molt bon criteri, de poc serveix si no cuidem, amb tots els recursos possibles, als que el fan possible amb unes mínimes garanties. Insisteixo President, qui és el responsable, no de possibles errors davant un virus desconegut, si no de la inacció que suposa que un mes després del confinament no s’hagin aplicat les mesures preventives imprescindibles per a una població especialment vulnerable? Gràcies per la seva atenció me n’alegro molt de que hagi superat la Covid-19 i espero la seva resposta. Atentament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa