MónTerrassa
Temps de Carruatges a Terrassa
Carruatge pel carrer Doctor Cabanes de Terrassa
Carruatge pel carrer Doctor Cabanes de Terrassa | Arxiu Municipal de Terrassa

!--akiadsense-->

Hi havia una època en què els carruatges eren el transport habitual de Terrassa. Així ens ho recorda aquesta imatge de l’Arxiu Municipal de Terrassa en què es poden veure al fons el carro de cavalls. A la fotografia es pot veure la façana de la fàbrica magatzem Pere Font Batallé, ubicada al carrer del Doctor Cabanes, en ple centre de la ciutat, i que actualment encara se’n pot veure l’estructura, ja que és considerat un bé cultural d’interès local.

L’edifici, obra de l’arquitecte Lluís Muncunill, va ser bastida l’any 1916 a instàncies de l’industrial Pere Font i Batallé per instal·lar-hi la seva fàbrica de teixits de llana. El 1935, el propietari va cedir part de les accions als seus quatre fills i va passar a anomenar-se Anònima Font Batallé. La mateixa firma posseïa un magatzem a la placeta de Saragossa i un despatx al carrer del Vall, actualment desaparegut.

Va funcionar fins a la dècada del 1970 i posteriorment fou usat com a garatge per a cotxes. En l’actualitat, la fàbrica ha estat reconvertida en un edifici d’habitatges i oficines, obra realitzada pels arquitectes Bacardit, Mampel i Pont a partir del 1997, una restauració que va rebre el premi Bonaplata.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Terrassa a març 23, 2019 | 19:29
    Terrassa març 23, 2019 | 19:29
    Jo diria que aquest edifici fa cantonada amb el carrer Sant Llorenç, l'edifici de l'esquerra sembla els Amics de les Arts... Per on passa el carro seria la Rasa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa