El 2 de novembre comença la remodelació del carrer de Sant Llorenç de Terrassa, la qual cosa permetrà ampliar l’illa de vianants del centret, fins el carrer de Sant Isidre. Tot, en una plataforma única. Les obres s’acabaran el mes de març. El projecte s’enmarca en el procés de transformació per fer una ciuta més verda i sostenible i més accessible. Amb aquesta iniciativa, les persones amb mobilitat reduïda tindran menys complicacions per moure’s. Tot just davan de la seu social del Centre Excursionista lliure es crea un espai lliure barreres arquitectòniques, facilitant les entrades i sortides a l’edifici.

S’inclou l’obertura de les cinc finestres de la façana de l’edifici de l’antic vapor Ventalló que queden fora de la porxada, mentre que les de sota coberta es mantindran tal i com estan per tal de garantir la conservació patrimonial de la façana d’un antic edifici industrial que permete recordar la història. Per donar una continuïtat estètica a aquest carrer, es preveu llamborda feta de ceràmica vermella igual que les que hi ha a l’actual illa de vianants.

Reunió explicativa als veïns

En el procés de transformació radical, els veïns patiran algunes incomoditats. Durant una setmana no podran accedir al carrer en vehicle. L’Ajuntament oferirà una alternativa per a qui ho necessiti.

El projecte també contempla més vegetació i es plantaran nous arbres i també es crearan unes línies de parterres amb plantes arbusti


El termini d’execució d’aquestes obres és de quatre mesos, amb un pressupost d’uns 335.000 d’euros. La primera fase és la que correspon al tram del vial que va des del carrer de La Rasa fins a la plaça del Vapor Ventalló. Durant aquest
temps, l’accés serà pel carrer Joan Baptista Galí.
La segona fase va del límit de la plaça del Vapor Ventalló fins al carrer de Sant Isidre. Veïns i veïnes podran accedir en doble sentit pel carrer Sant Llorenç i el de Sant Isidre.

Durant l’execució de les obres el pas a peu estarà garantit. Pel que fa a l’accés amb vehicle, es permetrà de les 19h a les 8h i només es tallarà el pas de manera complerta durant una setmana i durant 48 hores al final de l’obra, quan es facin els treballs d’acabat del paviment.
Durant els quatre mesos que duri l’obra, l’accés del pàrquing públic del Vapor Ventalló serà exclusivament per l’entrada del carrer Pantà, ja que la de Sant Llorenç quedarà deshabilitada.

Comentaris

    Anònim Octubre 22, 2021 | 20:41
    Mes col·lapse al centre.

Nou comentari