MónTerrassa
El Carlos i la Yujing, una parella de Wuhan separada set mesos per la Covid
  • CA

Fa dos mesos el Carlos Gil i el Leo van poder tornar a Wuhan. En van ser evacuats en el pic del brot, van fer quarantena en un hospital a Madrid i han passat set mesos a casa dels pares del Carlos a Terrassa. Set mesos separats de la Yujing, que es va quedar a Wuhan amb la seva mare.

En aquest petit reportatge filmat per TV3, coneixem més de prop aquesta família que durant set mesos va haver d’estar separada i només es podien veure a través de videoconferències. En Carlos va ser expulsat de Wuhan en el moment que el territori va tancar les fronteres, i no deixava quedar-s’hi els “estrangers”, encara que fossin familiars de xinesos.

Com a conseqüència de la separació forçosa, el petit Leo -d’una miqueta més de dos anys- va oblidar bona part del xinès -llengua materna-. “Ara gaudim més de la vida amb la família, molt més que abans”, explica la Yujing. El Carlos també ressalta que és una “sensació general. Després de tants temps tancats a casa, la gent ho ha agafat amb molta eufòria”. Sobre el perquè a Wuhan no hi ha hagut segona onada, el Carlos reflexiona que “aquí es va fer quarantena de veritat, en canvi, a Espanya es va tornar massa d’hora a la vida normal“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa