MónTerrassa
Volen una solució urgent per a dos joves sense plaça en un Centre de Dia
Residència i Centre de Dia de La Pineda
Residència i Centre de Dia de La Pineda | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Coordinadora Capaç, entitat que agrupa a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, denuncia la “vergonyosa situació” en què el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies manté a dos joves que, un cop finalitzada la seva etapa a l’escola, havien de ser atesos en el Centre de Dia de La Pineda. Així mateix, i per manca de places de residència, s’ha enviat una jove a una residència situada a una altra comarca, a més de 30 km de distància de la seva família.

Capaç manifesta que “són persones que, pel seu elevat grau de discapacitat i dependència, necessiten un suport continuat i generalitzat. Mantenir-los tot el dia a casa seva és un greu perjudici per ells i per les seves famílies” i subratlla que aquesta situació es produeix “malgrat les reiterades crides fetes, tant des de la nostra entitat, com des del mateix Ajuntament de Terrassa, que ha exigit la construcció d’un nou equipament en dues resolucions aprovades per unanimitat en Ple Municipal el 2014 i el 2017″.

En una reunió a la Conselleria el març de 2016, els màxims responsables del Departament van anunciar que es procediria a una ampliació de 10 places del Centre de Dia de La Pineda. Fa uns mesos, des de Capaç afirmen que “ens van dir que ja estava en marxa i que suposaria 5 noves places. Però la realitat és que ni s’ha fet, ni hi ha cap compromís de quan es farà”. La coordinadora considera “aquesta inqualificable actuació, una gravíssima vulneració dels drets d’aquests joves i exigim que es resolgui de manera immediata. Aquest problema és suma a la situació que tenen les persones que estan en llista d’espera per accedir a Centres Ocupacionals i que tampoc es resol per part de la Generalitat”.

Nou comentari

Comparteix