MónTerrassa
Capaç reclama un nou Centre de Dia a Terrassa per a joves amb discapacitat
  • CA

Fa unes setmanes, la Coordinadora Capaç va denunciar el problema de manca de places de Centre de Dia i Residència per a persones amb Discapacitat Intel·lectual. En els darrers dies, l’entitat ha tingut coneixement que s’ha ofert plaça al Centre de Dia La Pineda de Terrassa a les famílies que estaven en llista d’espera des de setembre i també a alguna de les famílies que el seu fill/a hauria d’entrar al juny del 2018.

Des de Capaç es mostren satisfets que finalment i “després que des de la nostra entitat haguem fet una campanya de denúncia, els joves que restaven a casa puguin accedir a la plaça de Centre de Dia a la qual tenen dret”, no obstant, lamenten que, com ja ha passat en altres ocasions, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies “només reaccioni quan es fan denúncies públiques d’aquestes situacions a les que no s’hauria d’arribar mai”, i subratllen que “aquesta no és la manera correcta d’actuar amb les persones amb discapacitat intel·lectual”.

Malgrat la bona notícia de les noves incorporacions al Centre de Dia La Pineda, Capaç manifesta que “aquesta ampliació només es un pegat que no resol el problema d’insuficiència de places de Centre de Dia i Residència a la nostra ciutat. En els propers anys molts més joves que ara estan a les Escoles d’Educació Especial necessitaran aquest recurs i no es poden seguir forçant places de Centre de Dia de manera indefinida per raons òbvies d’espai i de qualitat assistencial”.

L’associació es queixa que les persones que necessiten el recurs de residència “es veuen forçades a marxar a d’altres comarques” perquè Terrassa només té 62 places de residència per a persones amb Discapacitat Intel·lectual, les mateixes que hi havia fa 20 anys. Per aquest motiu, Capaç reitera la petició que d’una vegada es compleixi “el conveni signat entre Generalitat i Ajuntament l’any 2006 per a la construcció d’un segon Centre de Dia i Residència a Terrassa. Els terrenys estan disponibles des de 2009. Cal iniciar el projecte immediatament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa