MónTerrassa
‘Capaç’ celebra que la residència d’Ampans és “la culminació d’una lluita”
  • CA

El Ple Municipal d’ahir 22 de juliol va aprovar per unanimitat la cessió d’un terreny a la Fundació Ampans per a la construcció d’una residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitat de suport extens. Des de la Coordinadora Capaç, entitat que agrupa les AMPA de les quatre escoles d’educació especial de Terrassa i familiars d’usuaris de serveis d’adults, celebren la “culminació d’una lluita” que l’entitat ha dut a terme des de fa més de 15 anys.

El terreny està ubicat al carrer de la Castellassa, número 10-12. Allà s’hi construirà la nova residència i centre de dia, que dotarà a la ciutat d’un major nombre de places residencials per a persones amb capacitats diverses, reivindicat i promogut per la Coordinadora Capaç.

Fins ara, moltes persones que necessiten aquest recurs s’han vist obligades a portar als seus fills a altres ciutats i comarques, amb tot el trasbals i desarrelament que això significa. L’únic equipament d’aquest tipus, La Pineda, té una capacitat de 62 places de residència i 25 de centre de dia, el que valoren com a “totalment insuficients per a la ciutat de Terrassa i la seva àrea d’influència”.

Una fita important per a les persones amb discapacitat intel·lectual

“Celebrem que, encara que molt tard, per fi s’hagi aconseguit aquesta fita tan important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies”, exposen. I reafirmen que seguiran col·laborant en tot el procés perquè aquest equipament respongui a les necessitats de les famílies.

Des de la Coordinadora agraeixen a la Fundació Ampans “per la seva ferma implicació des del primer contacte establert l’any 2019” i “a l’Ajuntament de Terrassa pel seu suport i cessió del terreny”. També a Prodis, amb qui establiran un acord de cooperació.

“Coordinadora Capaç continuarà lluitant, com ho ha fet des de la seva creació fa 16 anys, pels drets dels nostres fills i filles en tots els àmbits de la seva vida”, conclouen.

Un terreny a tocar de l’Anella Verda

Pel que fa a la ubicació, són uns terrenys de titularitat municipal en una finca situada al nord-est de la ciutat, al carrer de la Castellassa, entre el barri de Sant Llorenç i el polígon d’activitats productives i comercials de Can Petit. Un espai proper a equipaments educatius i zones verdes i a poca distància del perímetre de l’Anella Verda. La parcel·la té una superfície de terreny de 6.145 m2, dels quals 5.740 m2 estan classificats com edificables, i que urbanísticament permeten la ubicació d’equipaments de serveis. socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa