MónTerrassa
El CAP Sant Llàtzer tindrà un mòdul de suport per a l’activitat Covid-19

El Departament de Salut ha començat els tràmits per instal·lar mòduls de suport al costat de més d’un centenar de centres d’atenció primària (CAP) de tot Catalunya perquè puguin desenvolupar l’activitat COVID i no COVID en espais diferenciats. Ja s’ha comunicat als ajuntaments que aquestes construccions, de caràcter temporal, s’ubicaran al costat dels centres sanitaris.

La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits. L’objectiu de Salut és procurar amb urgència que el sistema públic d’atenció primària pugui desenvolupar la seva activitat en espais diferenciats per patologies, per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres.

En els mòduls, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. La previsió és que, a partir de gener, comencin a entrar en funcionament. El desplegament d’aquestes estructures es farà en espais propers als centres i seran gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l’ús concret.

A la Regió Metropolitana Nord es construiran, de moment, 6 mòduls que donaran suport als CAP següents: CAP Argentona, Argentona; CAP Doctor Barraquer, Sant Adrià de Besòs; CAP Barri Llatí, Santa Coloma de Gramenet; CAP Sant Cugat, Sant Cugat del Vallès; CAP Sant Roc-El Gorg, Badalona, i CAP Sant Llàtzer, Terrassa. En tots els casos s’ocupa sòl propi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa