MónTerrassa
Canvis al mapa de zones escolars de Terrassa
  • CA
La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, amb l'alcalde Jordi Ballart
La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, amb l’alcalde Jordi Ballart | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha modificat enguany el mapa de zones escolars per a la franja de zero a tres anys, passant de quatre zones a dues. “D’aquesta manera -ha explicat la regidora d’Educació, Teresa Ciurana- s’amplia la possibilitat de tria de les famílies en funció dels seus paràmetres de conciliació, del projecte educatiu de centre que els resulti més atractiu o del factor que per a cada família sigui més important”. La nova divisió contempla una zona al nord del passeig del Vint-i-dos de Juliol i una altra al sud, amb l’excepció de l’àrea al voltant de la Llar d’Infants Núria, que quedarà a la zona sud (veure mapa). D’aquesta manera es garanteix que totes les famílies de la ciutat tinguin accés a una llar d’infants de la Generalitat, atès que totes tres estan ubicades al nord del passeig del Vint-i-dos de Juliol.

Sobre la divisió en nord i sud, la regidora ha explicat: “Teníem clar que volíem fer dues zones per donar més opcions per escollir, la qüestió era com dividir. El factor clau ha estat el socioeconòmic: en general el nivell de renda a la zona oest és superior a la zona est, de manera que una divisió est- oest accentuaria la segregació. Una divisió nord-sud serveix justament per reequilibrar”. Mapa de les zones escolars 0-3: Un cas a part és el de l’Escola Bressol Municipal L’Esquitx, ubicada a Can Parellada, que per la baixada de la natalitat tindria moltes places vacants si només donés servei a les famílies de l’entorn més proper. Atès que es troba separada de la resta del nucli urbà i des de qualsevol altre barri cal utilitzar transports, es posarà a disposició de tota la ciutat.

De la mateixa manera, totes les famílies del Districte 7, separat geogràficament de la resta de la ciutat i amb un sol centre públic al seu territori, podran accedir a tots els centres públics de la ciutat independentment de la zona a la qual estiguin ubicats.

Un cas a part és el de l’Escola Bressol Municipal L’Esquitx, ubicada a Can Parellada, que per la baixada de la natalitat tindria moltes places vacants si només donés servei a les famílies de l’entorn més proper. Atès que es troba separada de la resta del nucli urbà i des de qualsevol altre barri cal utilitzar transports, es posarà a disposició de tota la ciutat. De la mateixa manera, totes les famílies del Districte 7, separat geogràficament de la resta de la ciutat i amb un sol centre públic al seu territori, podran accedir a tots els centres públics de la ciutat independentment de la zona a la qual estiguin ubicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa