MónTerrassa
“Canvi de Marxa” vol conscienciar el jovent sobre els accidents de trànsit
  • CA

Un total de 1.085 estudiants de 4t d’ESO de 12 centres de Terrassa assistiran demà dijous, 11 d’abril, a la jornada “Canvi de Marxa”, un espectacle multimèdia sobre educació i seguretat vial per sensibilitzar els i les joves sobre la perillositat de l’alcohol en la conducció. En aquesta activitat, el jovent pot conèixer la realitat a través de testimonis reals de persones que intervenen directament en un sinistre.

A l’acte hi assistirà el regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Manuel Giménez, acompanyat de l’intendent major de la Policia Municipal, Antoni Flores, així com representants de les entitats participants. “Canvi de Marxa” se celebra des de l’any 2011 i està organitzat pel servei de Policia Municipal i finançat per la Fundació Mutual de Conductores, en col·laboració amb l’Institut Guttmann i el Servei Català de Trànsit.

L’espectacle tindrà lloc al Teatre Principal (pl. de Maragall, 2) i es dividirà en dues convocatòries, la primera a les 10 h i la segona a les 12 h, a les que hi acudiran els alumnes de les escoles Cultura Pràctica, Liceo Egara, Mare de Déu del Carme, Goya, el Cim, Joaquima Vedruna i El Cingle i dels instituts Cavall Bernat, Can Jofresa, Montserrat Roig, Terrassa i Torre del Palau. “Canvi de Marxa” recrea la vivència d’un jove que va de festa amb els amics a una discoteca on prenen alcohol i acaba amb un greu accident de trànsit.

Una temàtica que es planteja amb efectes especials i imatges impactants que té la força dels testimonis reals dels protagonistes: el jove temerari, el discjòquei, el policia, el bomber, el metge d’emergència, el familiar de la víctima i el lesionat medul·lar de l’accident. Això fa que sigui una eina de sensibilització eficaç entre el jovent sobre els perills que comporten algunes conductes vials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa