Els Cants per la Llibertat de Terrassa han rebut la visita d’un grup de persones de Flandes, aquest dilluns i dimarts a la tarda, que han vingut caminant des de Waterloo fins al Parlament de Catalunya. Van sortir de la ciutat belga el passat 11 de setembre i van arribar a Barcelona ahir, on van ser rebuts per la presidenta del Parlament de Catalunya Laura Borràs. El grup de caminants ha fet parada a Terrassa aquest dos dies per participar als Cants per la Llibertat i mostrar la seva solidaritat amb el poble català.

Tant dilluns com dimarts, els caminants flamencs van participar als Cants dirigint unes paraules a les persones assistents, mostrant la “solidaritat amb la llibertat del poble de Catalunya, demanant la fi de la repressió, la necessitat de construir una Europa dels pobles, una Europa de la gent construïda a partir de les diferents nacionalitats i sentiments culturals, una Europa que valori de veritat la diversitat lingüística i la introdueixi en els ordenaments jurídics”, ha defensat Alex Decadt, organitzador de la marxa flamenca. Ha afegit que “cada un dels passos que he fet ha valgut la pena“, perquè ha conegut a molta gent de pensament lliure i també perquè ha après a “no tenir por”.

Alex Decadt, organitzador de la marxa flamenca, durant la seva intervenció | Francesc Gómez

A més a més, dimarts a la tarda els Cants van comptar amb la visita de l’ex conseller terrassenc Josep Rull, la qual cosa ha provocat una enorme emoció tant als caminants flamencs com al conseller. Rull ha agraït la visita del grup a la ciutat, així com la seva mostra de solidaritat i esforç per fer tants i tants quilòmetres caminant fins arribar a Catalunya.

La rebuda dels caminants a Terrassa ha estat gràcies a la solidaritat de la gent dels Cants, que els hi ha ofert allotjament durant aquests dos dies. Durant la seva estada a la ciutat han aprofitat per visitar el Consell de la República de Terrassa i saludar a la seva representació. La visita s’ha acabat demanant la llibertat dels pobles d’Europa, i amb el compromís de tornar la visita a Flandes.

Nou comentari