MónTerrassa
Acusen la cançó guanyadora d’Eurovisió de ser un plagi de ‘Flying Free’

La cantant sueca Loreen va tornar a aixecar el micròfon de cristall al festival de la cançó d’Eurovisió 2023 celebrat aquest passat dissabte a Liverpool. Després d’endur-se la victòria amb ‘Euphoria‘ el 2012, enguany ho ha tornat a fer amb ‘Tattoo‘. Ara bé, les semblances del tema guanyador amb ‘Flying Free’ de Pont Aeri, un himne de les discoteques catalanes dels terrassencs DJ Skudero i Xavi Metralla, son innegables. Les xarxes socials no ho han passat per alt i fins i tot l’acusen de plagi.

“Sóc l’únic que s’ha adonat que la de Suècia és un plagi tal qual de Flying Free?”, exposava l’usuari @maricommie. “Amb el plagi claríssim del Flying Free de Pont Aeri podríem dir que Catalunya ha guanyat avui”, també tuitejava @genisvives.

I és que la base de la cançó guanyadora és pràcticament igual que ‘Flying Free’, tal com es pot observar en un tuit del DJ Sak Noel, qui ha publicat les dues cançons per a què els usuaris valorin per ells mateixos les comparacions. A més, també critiquen que té moltes semblances amb la cançó ‘The winner takes it all’ d’ABBA.

Suècia arrasa en el vot del jurat, però no és la preferida del púbic

‘Tattoo’ es va endur un total de 583 vots, sent la cançó més ben puntuada del jurat, que li va atorgar 340 punts; i la segona més votada pel public, que li va donar 243 vots.

La preferida dels espectadors -amb gran diferència- va ser Finlàndia, a qui li van atorgar 376 punts, però els 150 punts del jurat (és a dir, una suma de 526 punts) no van ser suficients per què el finlandès Käärijä’s, amb la cançó ‘Cha cha cha’, atrapés Loreen. Molts han definit Finlàndia com el guanyador moral d’aquesta edició.

Per altra banda, l’actuació pitjor valorada pel públic va ser la cançó d’Espanya, ‘EaEa’ de Blanca Paloma. El ‘televot’ només li va atorgar 5 punts, el que la va fer caure fins a la 17à posició amb 100 punts. Es va mantenir gràcies als 95 punts del jurat.

Eurovisió 2024: el 50è aniversari de la victòria d’ABBA se celebrarà a Suècia

Tot i les acusacions de plagi, una cosa és segura: Suècia serà l’encarregada d’acollir la 68a edició del festival d’Eurovisió l’any vinent, coincidint amb el 50è aniversari de la victòria d’ABBA amb ‘Waterloo’.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a maig 16, 2023 | 09:06
    Observador maig 16, 2023 | 09:06
    Aixó no és nou; l'any 1965 va guanyar "Nina de cera", que es un dels temes musicals d'una simfonia de Beethoven.
  2. Icona del comentari de: Ramón Quintín Tolón a maig 16, 2023 | 15:58
    Ramón Quintín Tolón maig 16, 2023 | 15:58
    "¿Si esto es música que es lo que hace Cole Porter?" ( El irresistible Henry Orient )

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa