MónTerrassa
Canal Terrassa, televisió amb més incidència a les xarxes socials

Un estudi realitzat entre el novembre de 2015 i el febrer del 2016 per la Universitat Pompeu Fabra situa Canal Terrassa al capdamunt del rànquing de les televisions de Catalunya que més han avançat cap al model de “televisió social”, el nou paradigma televisiu que s’està desenvolupant arreu del món i que es caracteritza per combinar les emissions televisives convencionals amb les noves tecnologies.

Aquest treball, signat pel professor Pablo Gómez-Domínguez, incorpora un rànquing que mesura el grau en què les televisions catalanes estan assimilant el nou model televisiu. Els primers llocs de la llista els ocupen, per aquest ordre, Canal Terrassa, Olot TV, Barcelona TV, TV3 i Canal Blau. El punt fort de Canal Terrassa en el procés d’integració en el nou paradigma televisiu és la presència en xarxes socials, un dels tres factors estudiats per Gómez- Domínguez. L’estudi indica que les xarxes més utilitzades per les televisions catalanes són Facebook i Twitter (88,9%), seguides de YouTube (70,4%), mentre que només el 31,5% té presència a Instagram.

Canal Terrassa és present a totes quatre xarxes socials i ha esdevingut la televisió catalana amb una major producció de continguts en xarxes socials. El regidor de Comunicació, Jordi Flores, ha valorat molt positivament aquestes dades: “L’esforç que durant els últims anys està fent Canal Terrassa per tenir presència a les xarxes socials i per modernitzar-se a tots els nivells està donant resultats excel·lents”, ha dit el regidor, qui ha afegit: “Continuarem apostant per aquests nous canals per tal de mantenir aquesta tendència, en un context de canvi constant dels hàbits de consum de televisió”. D’altra banda, Flores ha subratllat que “els bons resultats obtinguts per bona part de les televisions locals posa de relleu el valor de la proximitat i la informació local com a elements d’interès per a l’audiència i públic usuari de les xarxes socials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa