MónTerrassa
Can Tusell tindrà un mercat de segona mà amb parades al carrer
  • CA

Can Tusell tindrà un mercat de carrer destinat a productes d’intercanvi i reutilització. Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, després d’una reunió mantinguda amb veïns del barri recentment. Aquest projecte sorgeix de la unió de forces entre l’Associació de Veïns de Can Tusell i el Grup La Fàbrica, i compta amb el vist-i-plau del govern municipal.

A més, també s’han mostrat predisposats a col·laborar-hi de maner activa diverses entitats, entre les quals l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell, que s’encarregaran de la il·luminació. És doncs un projecte de barri, per omplir de vida els carrers, fomentar la cohesió social i alhora afavorir la dinamització del teixit econòmic.

Dinamització del barri i la comunitat

Per ara, només es coneix que es tractarà d’un mercat de carrer en què els veïns i veïnes tindran l’oportunitat de posar la seva parada amb els productes que ho desitgin. I que està previst que es posi en funcionament el pròxim mes de setembre.

Duque ha lamentat el tancament de molts locals comercial del barri, que ha significat “el deteriorament i la mort lenta de molts espais que abans eren fantàstics. Després de diversos intents de les entitats del barri de fomentar l’obertura de locals amb lloguers assequibles, ha quedat demostrat que l’especulació és la gran enemiga de la dinamització comunitària i dels barris”.

Des de l’Associació de Veïns de Can Tusell avancen que el mercat de segona mà es faria en els carrers de Xaloc i de Tarragona. Tanmateix, es troba en una fase encara embrionària, en què s’està encara debatent qui posarà parada i com, ja que des de l’entitat volen que el mercat sigui al màxim d’obert “a tota la ciutat”, amb l’objectiu de “dinamitzar el barri”. Així mateix, la voluntat és que a més de les parades, es complementi la jornada amb actuacions culturals de diverses entitats a les places i carrers de la zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa