MónTerrassa
Can Morral del Molí plantarà 250 ceps del terrassenc aquesta primavera

El celler Can Morral del Molí plantarà 250 ceps de la varietat del cep terrassenc aquesta primavera. El celler és un dels productors associats a Terrassa Gastronòmica, de tal manera que el producte s’incorpora al programa, que vol dinamitzar el turisme gastronòmic, el sector de la restauració i la pagesia local. Amb aquesta acció, la finca s’alinea amb un dels objectius de l’Ajuntament: “Recobrar aquesta espècie autòctona i recuperar el passat vitivinícola de la ciutat”, informen.

El cep terrassenc es caracteritza per tenir un raïm de gra atapeït, de color verd fosc abans de la maduració i resistent al fred i a les plagues. “Actualment, tant la vinya com l’olivera estan poc representats a Terrassa […], però fa dos segles, era una de les terres de producció de vi més important de Catalunya, amb una varietat de vinya que portava el nom de la ciutat i que es venia a la meitat del territorial”, apunten des del Consistori. La varietat ha estat recuperada els darrers anys per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

La primera plantació del cep terrassenc es va fer el gener de 2023 a la finca privada de Can Font de Gaià, amb la voluntat inicial de fer la verema el setembre de 2026. Es van plantar un total de 300 ceps de terrassenc. Us oferim un recull d’imatges de la plantació clicant en aquest enllaç.

Primera plantació del cep Terrassenc a la finca privada de Can Font de Gaià de Terrassa | Cristóbal Castro

Can Morral del Molí, quinze anys produint vi ecològic

Ara, la finca de Can Morral del Molí en plantarà 250. Està situada a cavall de les comarques del Vallès Occidental i del Baix Llobregat i fa 15 anys que produeixen vi ecològic provinent del raïm de les seves vinyes, que són de les varietats ull de llebre, chardonnay, garnatxa negra, muscat, xarel·lo, sumoll i macabeu, amb ceps d’entre 60 i 80 anys d’antiguitat. Els seus productes singulars també formen part de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Productes conreats per productors de Terrassa i la comarca a Terrassa Gastronòmica

El programa Terrassa Gastronòmica compta amb diferents productes conreats per productors i productores de Terrassa/Anella Verda i comarca. Aquests es poden adquirir a les parades dels Mercats Municipals, a les masies o als diferents punts de venda dels mateixos productors.

La cistella de Terrassa Gastronòmica també incorpora productes singulars produïts o elaborats a iniciativa de productors i productores de Terrassa i comarca: formatges de pastor, llegums, olis, vins, així com productes elaborats referenciats per arxius, receptaris, costums, com la botifarra terregada Terrassa, el dàcar, el cardinal, o la beguda La Modernista, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa