MónTerrassa
Can Boada del Pi fa una crida per salvar la Masia Marcet de Terrassa
Entorn de la Masia Marcet
Entorn de la Masia Marcet | Alba Herrera

!--akiadsense-->

L’Associació de Veïns de Can Boda del Pi ha emès un comunicat d’alerta “davant la gradual ruïna i el lamentable estat de la Masia Marcet”.

L’AV recorda que la Masia Marcet és un ben protegit d’interès local i que l’arquitecte Lluís Muncunill és un prestigiós arquitecte del modernisme. “L’Ajuntament, altres organismes i Sectors Culturals de la ciutat impulsen el coneixement i la preservació de la seva obra. La Fira Modernista és un clar exemple de l’important patrimoni de la ciutat, del que Lluís Muncunill és l’arquitecte emblemàtic” i afegeixen que “es compleixen 150 anys del seu naixement, l’Ajuntament ha concedit la merescuda distinció de Terrasenc Il·lustre a l’insigne arquitecte i mentrestant una de les seves obres es troba en procés de ruïna. Si no s’actua, és indubtable la pèrdua de la Masia Marcet en el propers anys”.

Primer pla de la Masia Marcet
Primer pla de la Masia Marcet | Alba Herrera

!--akiadsense-->

La Masia Marcet va ser construïda pels Srs. Marcet propietaris i habitants, en aquells moments, de la Masia Can Boada del Pi, els orígens de la qual es remunten a més de cinc segles. Va ser edificada a principis del segle XX, molt propera a l’antiga Masia de Can Boada amb l’objectiu de disposar d’un habitatge familiar més modern i còmode. A la mateixa època també es va construir l’Ermita del Sagrat Cor de Jesús que està ubicada a prop de la Masia i és obra del també arquitecte modernista Josep María Coll i Bacardí. La família Marcet va encarregar la Masia a l’arquitecte Lluís Muncunill i va estar habitada fins fa uns 30 anys en què els masovers la van abandonar.

A partir d’aquest moment va començar la seva lenta degradació, arribant a l’estat lamentable en què es troba avui. Fins fa pocs anys la Masia era propietat de la família Carbonell, però des de l’AV recorden que sembla ser que “una de les conseqüències de la crisi econòmica va ser el pas d’aquesta propietat al Banc de Sabadell. Aquests nous propietaris han manifestat el desig de fer lliurament de la Masia a l’Ajuntament”, diuen.

Des de Can Boada del Pi asseguren que “aquesta pèrdua seria molt lamentable i deixaria en pèssima situació a l’Ajuntament en el seu conjunt i als Sectors Culturals de la ciutat”, i adverteixen que “la Masia s’ha convertit en el punt d’aventures de nens/es que entren en la mateixa contribuint a la seva deterioració i posant en risc la seva integritat física”.

La Masia Marcet, a Can Boada del Pi de Terrassa
La Masia Marcet, a Can Boada del Pi de Terrassa | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa