MónTerrassa
Campanya Salt Idiomes i Banc de sang de Terrassa: resultats i guanyador

La campanya de SALT Idiomes i el Banc de sang de Terrassa ja té resultats i guanyador.

Durant el mes de setembre el Banc de Sang de Mútua Terrassa i Salt idiomes hem realitzat una campanya amb l’objectiu d’impulsar la donació, en la què s’ha sortejat un curs d’anglès entre tots els donants participants. I ja hi ha guanyador.

L’acadèmia ha fet entrega del premi a Emilio Sánchez Cuenca, donant de Terrassa des de fa gairebé 35 anys. Va començar a donar al campus universitari de Bellaterra i des de llavors, la donació forma part del seu calendari habitual, fins i tot quan marxa de vacances a Palafrugell, aprofita per donar a les campanyes mòbils. Recentment una persona propera al seu entorn ha necessitat transfusions de sang i això el fa pensar en com de necessari és que tothom qui gaudeixi de salut i pugui,
incorpori la donació de sang com un hàbit.

Les dades de la campanya Dona vida i salut, de l’1 al 30 de setembre de 2022

1052 persones es van apropar a la campanya
766 persones van donar sang
124 persones van donar plasma
162 persones van voler donar, però no van poder
50 persones van venir a fer la seva primera donació
56 persones es van inscriure al Registre de Donants de Medul·la Òssia.
En sortiran beneficiats més de 2.420 pacients!

Des del Banc de Sang ja preparen noves campanyes, ja que l’activitat no es pot aturar. Cada da dia calen 1.000 donacions a Catalunya per cobrir les necessitats dels pacients als hospitals.

Doncions de plasma

La donació de plasma es pot realitzar al Banc de Sang de Mútua Terrassa de dilluns a divendres de 9h a 20h i els dissabtes de 9h a 14:30h, demanant cita prèvia al web donarsang.gencat.cat/plasma o bé trucant al 937365055 per demanar hora.

Els requisits per donar plasma són els mateixos que per sang, però és un tipus de donació més llarg (45-60 minuts) i cal tenir una bona vena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa