L’Ajuntament de Terrassa inicia una campanya per fomentar el bon ús de les places reservades per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. “No podem tolerar aquella excusa de ‘només seran 5 minuts’ per aparcar el vehicle en una zona que no ens pertoca”, ha manifestat la regidora d’Accessibilitat i Capacitats Diverses, Mónica Polo, en l’acte de presentació d’aquesta nova iniciativa per sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat de respectar les normes. “Aquestes places no són un privilegi, ni entorpeixen l’aparcament de la resta de la ciutadania, ni són un greuge a ningú; són un dret per fer més accessible a la cutadania poder arribar a espais públics i necessaris com recintes esportius, culturals o mèdics”, ha recalcat la regidora.

Amb “Posa’t al meu lloc, no aparquis al meu lloc” vol reduir comportaments incívics i és una forma “de seguir treballant per una ciutat cada dia més inclusiva, més diversa, més capaç i més adaptada a les diferents necessitats que totes i tots tenim o podem tenir al llarg de la nostra vida”. Per fer-ho visible, l’Ajuntament de Terrassa ha preparat tres suports diferents. Per una banda, es col·locaran missatges a la via pública al costat de més de 40 places repartides en els set districtes amb el missatge ‘Tu t’estalvies 5 minuts, a mi m’obligues a donar mil voltes’. Els missatges es col·locaran aquest mes d’octubre i durant un any romandran visibles a la via pública.

En segon lloc, la campanya inclou també la difusió d’un vídeo animat a les xarxes socials municipals, amb l’etiqueta #PosatAlMeuLloc, i que també es farà arribar als centres educatius, Policia Municipal i autoescoles, en el qual s’exemplifiquen accions i excuses que se solen utilitzar, i la importància de respectar aquestes places:

I, finalment, es crearà una publicació al web municipal de l’Ajuntament de Terrassa dins de la campanya Posat al meu lloc amb un apartat de preguntes freqüents sobre el bon ús de les targetes i reserves d’aparcament per a persones amb discapacitat.

Aquesta campanya compta amb la col·laboració de diferents entitats que han cedit espais a les seves façanes o parets, incloent el Consorci Sanitari de Terrassa, MútuaTerrassa, el Club Natació Terrassa, Egarvia, Saba Aparcaments, la Factoria Social i Cultural de Terrassa, Prodis i la Residència i Centre de dia La Pineda.

Comentaris

    Josep Maria Pons Segura 39095712J Octubre 07, 2021 | 16:55
    Crec que s’auria de vigilar les que i han que no corresponen.Fotocòpies i el cotxe no i va el titular. Reserves al carrer amb titulars difunts.
    Àngels Octubre 08, 2021 | 09:50
    També seria bo que es controlessin les places concedides on mai hi ha el cotxe aparcat. N'hi ha una al carrer on visc, on mai hi ha el cotxe aparcat. Una zona on es molt dificil aparcar fa ràbia que aquesta llicència ocupi un espai que no es fa servir.

Nou comentari