MónTerrassa
Un camp d’hoquei de Terrassa desaparegut amb la riuada del 62
  • CA

A principi dels anys cinquanta es va projectar la construcció d’una zona esportiva a la ciutat. El lloc triat va ser a la dreta de la carretera de Castellar, davant de l’Electra (AEG). Segons explica Joaquim Verdaguer en el seu blog, es volia contruir un complex esportiu amb un estadi de futbol, camps de hoquei, tennis, piscina. El primer que es va construir va ser un camp d’hoquei, davant del Grup Egara, on es podia practicar aquest esport sense dependre del camp vell de futbol i altres indrets. Era principalment la seu del CD Terrassa Hoquei. El camp va desaparèixer durant la riuada del 1962.

Camp vell de Terrassa FC

Club creat l’any 1908 com a Terrassa Foot-Ball Club. El seu precedent fou el Young’s Club. Els anys 50 participava a la Segona Divisió Nacional. Va començar a jugar al Velòdrom de Terrassa al carrer de Pi i Margal on actualment hi ha els tallers de CIRSA. L’any 1960 es va traslladar a l’Estadi Municipal.

Club San Fernando

Format després de la Guerra Civil depenent del Frente de Juventudes. El seu primer camp de Joc va ser el pati de l’Institut Industrial fins que a la dècada del 50 es traslladà a la pista del carrer de Salmerón cantonada amb el carrer de Pearson.

El Camp del Jabac

Aquest terreny de joc era el del Carmelitano. En primer lloc estava situat davat de la Llar, on ara hi el Centre Comercial Talló. Als anys 50, el trobem ubicat sobre l’avinguda de l’Abat Marcet, entre els carrers de l’Ancianitat, Maestrat i Doctor Cistaré. És un club de futbol-base de cadets infantils i juvenils. Actualment juguen a la zona esportiva de Can Jofresa de Terrassa.

El E.C. Kubales

Era un equip de juvenils creat el 1953 i que jugava al camp del Sot de la Piscina al costat de la carretera de Martorell. Un cop consolidat el club i davant de l’èxit del ressò dels partits, es va habilitar un nou camp de joc més reglamentari, situat a la cruïlla de les carreteres d’Olesa i Martorell, al costat de la masia de Ca n’Aurell. Ladislao Kubala va assistir en vàries ocasions a partits dels Kubales, fins i tot, en un d’ells va fer la sacada d’honor. El 1960 degut a la pressió immobiliària va traslladar el terreny de joc on ara hi ha la gasolinera de la rambleta del Pare Alegre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa