Cursa de cards a Terrassa als anys 60-70

Cursa de cards a Terrassa als anys 60-70 | Jacint Badiella

Jacint Badiella i Gibert va immortalitzar una bona colla d’esdeveniments socials i culturals de Terrassa als anys 60 i 70. Ara, gràcies a l’interès de la família d’aquest fotògraf amateur de la nostra ciutat i amb l’ajuda de la llibreria ReRead, es poden gaudir en un sorprenent calendari.

Si l’any passat, l’establiment va apostar per recordar el fotògraf terrassenc Antoni Boada amb imatges captades als anys 50, aquesta vegada “hem volgut homenatjar la fotografia casolana i familiar”, expliquen. Així, “el calendari del 2020 que presentem imatges que sovint queden al marge dels arxius històrics i dels llibres oficials que es publiquen i difonen“, però que tenen un valor igualment incalculable de memòria històrica de la ciutat. “Pensem que és un acte de dignitat col·lectiva reivindicar els fotògrafs amateurs i els ciutadans anònims que s’interessaven per la vida social i cultural amb una càmere penjada al coll”, afirmen des de la llibreria.

Parades de verdures a la rambla de Terrassa als anys 60-70

Parades de verdures a la rambla de Terrassa als anys 60-70 | Jacint Badiella

Aquest calendari, que es pot adquirir a l’establiment ubicat a la Rambla d’Ègara, a l’alçada del carrer de la Rasa, mostra fotografies en color, un fet poc habitual als anys 60, ja que Badiella les portava a revelar a França. Al llarg dels dotze mesos podrem gaudir a més de les imatges que podeu veure en aquesta notícia d’altres imatges de fires, del Corpus o la benedicció de la palma, de ballada de sardanes o de monuments com el Castell Cartoixa o la Màquina de Tren de la Rambla.

El circ amb animals, en una plaça de Terrassa

El circ amb animals, en una plaça de Terrassa | Jacint Badiella

Desfilada dels cossos policials els anys 60 a Terrassa

Desfilada dels cossos policials els anys 60-70 a Terrassa | Jacint Badiella

Nou comentari