MónTerrassa
El Calendari Gastronòmic de Terrassa posa en valor productes i productors locals
  • CA

El regidor de Turisme, Pep Forn, ha presentat en el marc de la Masia Freixa una nova edició del Calendari Gastronòmic de Terrassa, la del proper any 2022. Amb aquest treball es vol posar en valor la gastronomia, els productes i els productors i productores locals, i donar impuls al sector primari. El calendari està editat per l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de la Fundació Sant Galderic, del Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca, i el suport de productors i elaboradors de Terrassa Gastronòmica. A l’acte també hi han assistit representants del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i comarca i de la Fundació Sant Galderic.

Pep Forn va reblar que la gastronomia de la comarca complementa una oferta turística singular i contribueix al fet que la ciutat i el seu entorn més propers es consolidin com a destins de qualitat. “La gent busca coses diferents. I la nostra gastronomia és molt rica. I és fonamental pel turisme”. El calendari, a parer del regidor, ha d’ajudar a fer que els productes de proximitat arribin a restaurants i a les cuines de les cases dels egarencs i egarenques. Terrassa i la seva comarca disposen d’una oferta espectacular de productes de temporada. El calendari permet saber quins són, on comprar-los, on s’han conreat i quins són els seus productors. Forn ha destacat la qualitat de les fotografies i ha recordat que se’n distribuiran 2.000 exemplars gratis. Es podran trobar a la seu de Turisme, a la masia Freixa, als mercats municipals de la Independència i de Sant Pere i en alguns bars i restaurants.

Maite García, representant del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i comarca, ha destacat que ja són 28 els restaurants que formen part de Terrassa Gastronòmica. Manel Ros, de la Fundació Sant Galderic, considera que el calendari ja està plenament consolidat i és una gran eina de coneixement i difusió. “Els productors són encara els grans desconeguts. Són els nostres herois, i en una ciutat com la nostra, i en un entorn urbà, més. Amb l’agricultura, tots hi sortim guanyant”.



Comparteix

Icona de pantalla completa