MónTerrassa
Calen encara 100 voluntaris per al Gran Recapte d’Aliments a Terrassa

El Gran Recapte d’Aliments de Terrassa fa una crida al voluntariat per acabar d’omplir tots els punts de recollida. Aquest dimarts, dia 15 de novembre, a falta només de deu dies que s’iniciï la campanya -del 25 de novembre al 6 de desembre-, encara queden vacants un centenar de places. “Necessitem 340 voluntaris, i ara encara ens en falten 100 per apuntar-se. També necessitem coordinadors per a una dotzena de punts”, ha explicat Víctor Pedragosa, coordinador dels delegants comarcals del Banc d’Aliments a la província de Barcelona. Aquesta és una de les principals preocupacions que els organitzadors tenen de cara que un dels esdeveniments solidaris més multitudinaris tingui èxit a la nostra ciutat. Els dies de recollida presencial seran només el 25 i 26 de novembre.

Els voluntaris són una peça clau per animar a la ciutadania a participar i també per organitzar i recollir els aliments. Enguany, després de la pandèmia de la Covid i les restriccions sanitàries, torna el format presencial, i per això es necessiten moltes mans. Per participar-hi només cal entrar al web www.granrecapte.com i apuntar-s’hi. Es pot escollit no només la ciutat sinó fins i tot el punt de recollida que es vol estar.

No només es pot participar a títol individual, són moltes les entitats i clubs de la ciutat que també volen aportar el seu granet de sorra. Així, col·laboren sigui fent difusió o aportant voluntaris la parròquia del Sant Esperit, Fundació Busquets, ACAU, Parròquia Sant Josep, Les Fonts Solidària, El Rebost, Casa Marquès, Fupar, Matadepera Hoquei, Club Egara, CD Terrassa Hockey, Atlètic, Airina, Petit estel La Nova, Gresol, Institut Egara o l’escola La Llar. I s’espera que en els pròxims dies, la llista creixi.

Per a incentivar la campanya de voluntariat, el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya ha comptat amb la implicació d’artistes de Terrassa. Per una banda, Miki Nuñez és la cara que demana als ciutadans que s’animin a formar part de la recollida. Per l’altra, Doctor Prats ha posat la música dels anuncis.

Format híbrid: aliments i donacions econòmiques

El Gran Recapte va aconseguir el 2021 a la província de Barcelona prop de 3 milions d’euros, que van servir per adquirir i distribuir gairebé 2 milions d’aliments. A Terrassa, de l’1 de gener al 10 d’octubre, el Banc ha distribuït 615 mil quilos d’aliments a les 5 entitats col·laboradores, arribant a gairebé 7 mil persones. Aquest 2022, amb la recuperació del format híbrid s’espera que aquesta xifra se superi.

Tanmateix, Pedragosa confessa que es tem que les xifres no siguin tant bones com les aconseguides el 2019. “Amb el model híbrid creiem que es reduirà un 30 o 40% respecte a fa dos anys. El fet que tres grans cadenes alimentàries (Mercadona, Consum i Dia) només optin per la recollida a caixa -a través de donacions econòmiques, no de menjar directe- farà que baixi la recaptació”, ha explicat. I és que és l’empresa qui fixa les condicions en què el Gran Recapte pot participar-hi.

Com sol passar a totes les grans ciutats, a Terrassa el petit comerç alimentari tampoc es mostra massa receptiu a participar-hi. És un model que no acaba de funcionar. Tanmateix, enguany hi haurà un petit establiment de barri que s’ha animat a recollir les donacions a través d’uns tiquets per valor de 3 euros. Es tracta de La Chinata.

Aquest any també hi ha haurà un altre fet diferenciador respecte el 2019. Aquell any, tots els aliments que es van recollir a Terrassa es van quedar a Terrassa. Però aquest 2022, els aliments que es recullin aniran tots al magatzem central de Barcelona, on des d’allà seran distribuïts a través de les entitats col·laboradores a cadascun dels municipis. Només els aliments recollits als supermercats Talló i Evaristo restaran a la nostra ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa