MónTerrassa
Caixabank aposta pel reforç escolar de Càritas a Terrassa
  • CA
Patricia Rubio, directora institucions de CaixaBank de Barcelona, i Salvador Obiols, Director General de Caritas Terrassa
Patricia Rubio, directora institucions de CaixaBank de Barcelona, i Salvador Obiols, Director General de Caritas Terrassa | Caixabank

!--akiadsense-->

CaixaBank, a través de l ́Obra Social “la Caixa”, ha signat l’acord de col·laboració amb Càritas Catalunya en el projecte “Millora de l’educació, la salut i el benestar de nens i joves del nostre entorn immediat, que es troben en situació vulnerable i en risc d’exclusió”. En aquest cas, el projecte es desenvolupa des de 1 de gener 2019 a 31 de desembre de 2020 donant suport a les accions desenvolupades per Càritas diocesana de Terrassa i es beneficien 259 nens i nenes de les comarques del Vallès.

Aquesta activitat de reforç educatiu és de continuïtat i pretén promoure oportunitats educatives als infants que viuen en contextos fràgils i vulnerables i que tenen més dificultats per assolir èxit escolar, mitjançant el desenvolupament d’accions educatives i socials. Les necessitats educatives van més enllà de les problemàtiques purament acadèmiques. L’entorn social, el familiar, la salut, la situació econòmica, etc., influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge, socialització i escolarització. No tenir les condicions òptimes d’aprenentatge, vol dir no tenir les mateixes oportunitats i vulnera un dels drets més fonamentals dels infants i joves que és l’accés a la formació, l’escolarització.

Càritas Catalunya aposta per potenciar, a través de cadascuna de les Càritas diocesanes, el reforç educatiu dirigit a infants i joves en edat escolar dels 6 als 16 anys que presenten dificultats en la seva trajectòria escolar i/o risc d’exclusió escolar, i que estan vivint situacions de vulnerabilitat i pobresa familiar. La finalitat és capacitar als infants i joves de les eines i recursos necessaris per a millorar en el seu desenvolupament en l’àmbit acadèmic, personal, social i de relació, treballant les actituds i habilitats socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa