MónTerrassa
Caiguda mundial de pàgines web
  • CA

Els diaris New York Times, el Guardian, el Financial Times, Bloomberg han tingut la seva pàgina web fora de servei més d’una hora aquest matí. I no han estat els únics. Un error als servidors CDN de la companyia Fastly ha fet que aquestes pàgines i la plataforma d’streaming Twitch –que acumula milions de visites diàries– actualment no puguin oferir servei. L’apagada ha estat a nivell global i ha provocat que molts usuaris no puguin accedir a eines que fan servir en el seu dia a dia.

L’incident s’ha produït aquest dimarts al voltant de les 12 del migdia i al cap d’una hora i mitja la gran majoria de pàgines afectades ja tornaven a estar operatives. Fastly assegurava en aquell moment que hi estava treballant per arreglar l’incident tan aviat com fos possible. Es tracta, en aquest cas, d’un proveïdor nord-amercià. No es tracta d’una aturada en pàgines web d’un sector concret, sinó que afecta a tot tipus de portals perquè tots ells comparteixen el mateix proveïdor de distribució de continguts. És a dir, l’empresa a través de la qual cada web emmagatzema i fa públics els seus continguts.

Fastly és un Content Delivery Network (CDN), que en anglès significa ‘Xarxa de Distribució de Continguts’. És un dels pilars més bàsics de tota la infraestructura d’internet, i caigudes d’aquest tipus provoquen que milions de pàgines web també caiguin. Es tracta d’una xarxa d’ordinador que tenen diverses còpies d’un mateix contingut en llocs diferents de la xarxa per tal d’augmentar la velocitat d’accés als continguts. Amb aquest sistema els continguts arriben als dispositius des de diverses parts i d’aquesta manera s’eviten embussos d’informació. Són, doncs, les autopistes del món digital, per on passa la informació del núvol a gran velocitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa