MónTerrassa
Els bolets tornen a ser els reis de la tardor a Terrassa
  • CA
Acte de presentació de les jornades gastronòmiques i la fira del bolet a Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dimecres ha tingut lloc l’acte de presentació de les XXI Jornades Gastronòmiques de la caça i els bolets i XIII Fira del Bolet a Terrassa. Serà del 2 al 25 de novembre, amb el 10 de novembre com a data clau al calendari per la celebració de la fira a la plaça del Triomf. La campanya “Tardor de caça i bolets: del bosc a la taula, els plaers de la tardor” és organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i l’Associació de Paradistes del Mercat de Sant Pere.

“La fira ja s’ha consolidat plenament gràcies a la creença dels seus organitzadors amb el gran potencial que té la ciutat en el sector gastronòmic”, ha manifestat l’alcalde Alfredo Vega que ha afegit que “la campanya de tardor és un bon moment per recuperar els fonaments de la nostra identitat, d’una ciutat envoltada de boscos i plena de bolets, i de tornar a recuperar les tradicions i adaptar-les al segle XXI”.

Així doncs, durant aquest mes de novembre un total de 21 establiments de la nostra ciutat oferiran un menú especial de caça i bolets. “Serà un menú molt divertit i ben elaborat gràcies a la gran varietat que ens ofereixen els productes de tardor”, ha assegurat el president del Gremi, Xavier Gómez. A més dels menús, les jornades consten d’excursions i rutes guiades pel Parc Natural de Sant Llorenç o paquets turístics pensats tant per visitants de fora de la ciutat com per egarencs (amb oferta de 2×1 en rutes i visites guiades a la Torre del Palau o a la Seu d’Ègara, per exemple).

Quant a la Fira del Bolet, Elena Simó, presidenta de l’Associació de Paradistes del Mercat de Sant Pere ha explicat que com a novetat, durant els dies previs a la fira, les parades del Mercat del Triomf oferiran una tapa diferent relacionada amb els bolets. “A la fira s’hi trobaran parades de bolets d’arreu de Catalunya però també embotits, castanyes i pastisseria”, ha subratllat. Serà el dia 10 de novembre, i els assistents també podran gaudir de tallers d’oficis, artesania, auques tradicionals i explicatives, a més d’un tast de productes del mercat, un espai infantil o una aula de cuina i bolets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa