MónTerrassa
Es busquen les millors ratafies de Terrassa
  • CA

El dissabte 9 d’octubre, Terrassa acollirà una nova edició del Concurs de Ratafia de Terrassa. Enguany, serà especial ja que el Tast i el Concurs tindrà lloc dins de la Fira Terrassa Gastrònomica, que es realitzarà al Raval de Montserrat de 11 a 20 hores. Aquesta fira pretén donar a conèixer i fer visible tots els productes de proximitat i temporada que podem trobar a casa nostra, oferts per a la pagesia i producció agroalimentària de Terrassa i comarca. L’objectiu és fer valdre els productes propis i singulars de l’Anella Verda, gràcies també a la participació dels restauradors amb les seves receptes.

En aquest context, s’inclourà el concurs de ratafia, el qual també contempla altres activitats, i la promoció del producte propi “Ratafia Modernista” (amb una exposició, degustació i venda). Serà el retorn a la presencialitat, ja que l’anterior edició va haver de ser virtual, a casa de les restriccions de la pandèmia de Covid. Durant la jornada tindrà lloc el tast i deliberació per part del jurat, de totes aquelles ratafies que s’han presentat a concurs, i la posterior entrega de premis. A més, qui s’acosti a la parada podrà gaudir d’un taller de còctels elaborats a partir de la ratafia, i també de plats gastronòmics fets amb aquest ingredient.

Cada participant pot portar a concurs totes les ratafies que desitgi, això sí, cadascuna d’elles ha d’anar acompanyada d’un sobre amb el nom, DNI, adreça electrònica i telèfon de contacte. A més, es recorda que ha d’estar elaborada artesanalment amb nous verdes, herbes i espècies naturals. Les ratafies s’introduiran en una ampolla de vidre de 50 cl sense etiquetes ni distintius perquè la deliberació sigui totalment anònima. Les ratafies es presentaran a l’estand de la Colla dels Federins, de 10 a 12 del matí. I el veredicte tindrà lloc el mateix dia i al mateix lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa