MónTerrassa
Es busquen joves promeses de la moda a Terrassa
  • CA

El CDMT llança una proposta d’activitat per a la Nit Internacional dels Museus que es celebrarà el proper 19 de maig de 2018. La proposta va adreçada a estudiants d’escoles de disseny de moda i/o teixits que vulguin crear una peça d’indumentària in situ inspirada en un vestit original d’època (segles XVIII-XX).

Aquestes són les bases de participació:

– Prèviament l’alumne haurà de triar el model a la base de dades Imatex, on hi ha fotografiats els vestits que es conserven al CDMT. Pot fer una tria provisional i posar-se en contacte amb la conservadora del museu, que podrà confirmar si les peces actualment es troben a les reserves i si les condicions de conservació són les adequades per a ser exposades i/o manipulades. El muntatge de la peça original i la seva manipulació sempre anirà a càrrec de responsables del centre.

– El vestit d’època triat estarà muntat a la sala el mateix dia de l’activitat, al costat de l’espai de treball de l’alumne, que tindrà un maniquí nu i una taula de treball.

L’alumne prèviament decidirà el seu disseny i pot portar algunes parts fetes més complicades o bé fer tota la peça el mateix dia amb les tècniques que consideri oportunes: patronatge, moulage, etc. Al maniquí amb el qual treballarà se li poden clavar agulles.

– L’alumne haurà de portar el mateix dia el figurí del seu disseny i els següents materials: màquina de cosir (si la necessita), els teixits que hagi triat per al seu disseny, eines de costura i patronatge.

L’horari d’obertura del CDMT durant la Nit de Museus és de 19.00 a 24.00 hores. Podem acotar l’activitat a un horari entre les 19.30h i les 23.00 hores, ja que és l’espai de temps on hi ha més afluència de públic. Aquest públic podrà fer preguntes a l’alumne sobre el seu procés de creació.

– Un cop acabada, la peça quedarà exposada amb el vestit original la resta de la nit. Posteriorment serà exposada al CDMT durant uns dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa