MónTerrassa
Es busquen famílies de Terrassa per acollir infants saharauís a l’estiu
  • CA

El projecte Vacances en Pau és un projecte solidari amb el Poble Sahrauí que fa molts anys que s’organitza. Els infants sahrauís han nascut i viuen en els campaments de refugiats, situats fa més de 41 anys a la Hamada algeriana. Als mesos d’estiu, les condicions de vida als campaments de refugiats sahrauís, de per si dures, són pitjors: altes temperatures que poden arribar a més de 60º i que fan impossible realitzar qualsevol activitat si no es fa durant la nit.

Amb això present va néixer l’Associació Terrassaharaui que organitza cada any estades de dos mesos a Catalunya durant l’estiu per a desenes d’infants. L’infant rep una la revisió mèdica general que ha estat prèviament concertada pels coordinadors/res de l’associació, així com també fan una visita optomètrica i una

altra d’odontològica. I com cada any, des de l’entitat volen a donar a conèixer aquest projecte i animar les famílies de Terrassa a participar-hi.

Des del primer moment els infants resten amb la família d’acollida designada per l’organització local. L’Associació Terrassaharaui s’entrevista amb les famílies interessades en acollir, resol dubtes, preguntes i es coneix les situacions personals de les persones i famílies acollidores, per estudiar les millors idoneïtats entre infants i infants, sense poder garantir prèviament el sexe de l’infant acollit.

Període d’acollida i manutenció

Els infants que venen a passar l’estiu a Terrassa no són orfes, per això es demana que puguin mantenir el contacte amb les seves famílies a través de les tecnologies i a comprometre’s a no iniciar cap tràmit d’adopció. Els nens i les nenes arriben amb 8-9 anys i el seu període d’acollida dura fins als 12 anys; per aquest motiu, l’associació considera que en aquests quatre-cinc anys d’acollida, si la família té la disposició de fer-ho, és preferible no canviar d’infant.

La manutenció de l’infant corre a càrrec de la família acollidora, l’Associació Terrassaharui es cuida de trobar finançament (que assumeix l’Ajuntament de Terrassa) per assumir les despeses del viatge, i s’inclou a la seguretat social de les famílies per les despeses mèdiques. L’Associació està en permanent contacte amb les famílies acollidores per qualsevol problema que pugui sorgir, amb un mòbil obert les 24 hores.

Associació Terrassaharui: 615663570- 607234250

Correu Electrònic: [email protected]

Facebook: Associació Terrassaharaui

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa