MónTerrassa
Es busquen famílies de Terrassa per acollir infants saharauís aquest estiu

Aquest estiu es busquen famílies de Terrassa que vulguin acollir nens i nenes vinguts del Sàhara. Es tracta del projecte “Vacances en pau“, que després de dos suspès de manera obligada per la pandèmia, aquest 2022 es recupera. Per això, des de l’associació Terrassaharaui fan una crida per trobar llars terrassenques en què els infants del Sàhara Occidental puguin passar uns dies d’esbarjo però també rebre les cures i atencions que necessiten.

Desde Terrassaharaui “volem reforçar l’idea de que la solució del conflicte al Sàhara Occidental només la podran decidir els i les sahrauís en un referèndum d’autodeterminació com el dret internacional marca en vàries resolucions de l’ONU“, exposen. I recorden que són de pensament “no confessional i al marge de qualsevol tendència política, defensem el dret del poble saharauí a prendre les seves pròpies decisions en llibertat i independència”.

Associació sense ànim de lucre, va néixer l’any 1999, però no va ser fins a finals de 2006 que es consoliden com a entitat i s’estableix com a ONG independent amb seu a Terrassa. Al llarg dels anys, s’ha anat col·laborant amb diferents programes d’ajuda directe fins que l’any 1999 es va posar en marxa el projecte “Vacances en pau”. Dirigit específicament a la infància, consisteix en l’acollida temporal durant els mesos de juliol i agost de nens d’entre 8 i 12 anys, procedents dels campaments de refugiats de Tindouf, al sud d’Algèria.

Objectius i acollida

Terrassaharauí recorden que a la Hamada algeriana en aquests dos mesos les temperatures poden superar els 50 graus i la vida és fa molt difícil de suportar. A més, el programa no només suposa per als nens i nenes un espai de diversió i de coneixença d’una nova cultura i llengua, sinó que també se’ls ofereix una important revisió mèdica i suplir algunes mancances alimentàries. També resulta un espai per poder conviure amb els nens i nenes catalans i descobrir llocs com platges, boscos, rius o animals.

El procediment d’acollida comença en els campaments de Tindouf. Els nens han de complir dos requisits mínims: aprovar el curs escolar i tenir una edat compresa entre els 8 i 12 anys. Qualsevol família resident a la ciutat de Terrassa pot ser família acollidora, però les famílies interessades mantindran una sèrie d’entrevistes amb membres de l’Associació per valorar les condicions de l’acollida i resoldre possibles dubtes. Sempre es tenen en compte les situacions familiars personals i s’intenta trobar per a cada nen la família més idònia (sense assegurar el sexe i l’edat del nen acollit).

El pas següent és omplir una sol·licitud d’acollida i signar un document comprometent-se a no iniciar cap tràmit d’adopció. Com a documentació per a aquests tràmits només es requereix el DNI dels sol·licitants i la targeta de la Seguretat Social d’un dels dos. En el moment que arriben, l’Associació els dóna d’alta a la seguretat social, perquè puguin passar els reconeixements mèdics oportuns sense cap cost addicional. I durant el temps que duri l’acolliment es proporcionarà un telèfon de contacte les 24 hores per a qualsevol consulta o dubte que pugui sorgir. L’únic cost econòmic per a les famílies és la manutenció i l’associació s’encarrega d’aconseguir finançament per al viatge, els trasllats i els casals d’estiu.

Des de l’entitat animen a la població de Terrassa a contactar enviant un correu a [email protected] o bé a través del compte l’instagram @saharaterrassa per sumar-se al programa” Vacances en Pau”.

La Facultat d’Òptica de Terrassa fa una revisió als infants vinguts del Sahara | Terrassaharauí

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Silvia a abril 16, 2022 | 19:45
    Silvia abril 16, 2022 | 19:45
    Como me alegro de que no toda la ayuda vaya a exiliados de Ucrania simplemente por estar de moda. Todo mi apoyo a esta gente que retoma su importante función.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa