MónTerrassa
Es busquen 20 mentors al Vallès per a acompanyar joves extutelats
  • CA

Es busquen mentors al Vallès Occidental per a acompanyar joves extutelats. L’Associació Punt de Referència ha fet una crida aquesta setmana als ciutadans i famílies de Terrassa i comarca a participar en un programa que busca ajudar als nois i noies extutelats en el seu camí d’emancipació. En aquest sentit, aquest dimecres, la seu d’Òmnium Terrassa va acollir la xerrada informativa “Confio en tu, crec en nosaltres. Mentoria per enfortir la comunitat i la salut emocional del jovent” on es va poder conèixer de prop la iniciativa i registrar-se com a voluntari.

La funció de Punt de Referència és afavorir la plena integració social, promoure igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida d’aquest jovent, acompanyant-los en aquest procés. Per això, afirmen, la figura d’una persona mentora és clau, sobretot, “perquè els ofereix un suport emocional imprescindible i una obertura a noves oportunitats en el territori on viuen”.

Nous grups de mentoria al Vallès

Durant el 2022-2023 s’estan obrint nous grups d’acompanyament, per la qual cosa es necessiten 20 persones voluntàries que facin de xarxa de suport al Vallès per aquestes noies i nois. Des de Punt de Referència també es posa en valor l’ampli impacte que la mentoria aporta com a societat gràcies als resultats de l’estudi “Efectes de la mentoria social en les persones voluntàries”, primer de l’Estat espanyol d’aquestes característiques.

En aquest document es posa en valor que la mentoria social “és una de les eines més eficaces per generar importants canvis a nivell individual i social i, alhora, ajudar a prevenir l’abandonament escolar prematur”.

Vols fer voluntariat?

Els nous grups per al curs 2022-2023 estan oberts a totes les persones que vulguin formar part de la història de jovent extutelat i dedicar un temps de la seva vida a la solidaritat. Els requisits per ser una persona referent de jovent extutelat són:
– Disponibilitat de dues hores setmanals, des del mes del gener 2023 al novembre de 2023.
– Edat entre els 30 i els 65 anys.
– Coneixement del català i castellà i de l’entorn de Terrassa i del Vallès.
– Ser una persona empàtica, assertiva, flexible i vital.

Per fer voluntariat cal registrar-se a www.puntdereferencia.org/voluntariat, contactar a través de [email protected] o trucar al 93 329 74 27.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa