MónTerrassa
Brians 2 reobre la infermeria per alliberar places del Penitenciari de Terrassa
  • CA
Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa
Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa | Justícia

!--akiadsense-->

Els departaments de Justícia i Salut reobren la segona planta de la infermeria de Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires) per acollir presos positius de COVID-19 del conjunt dels centres penitenciaris de Catalunya. Es tracta d’una planta que ja va fer aquesta funció durant l’estat d’alarma, en el punt àlgid de la pandèmia a Catalunya. L’equipament suma 22 llits per a interns amb símptomes lleus. D’aquesta manera, el Govern duplica els llits disponibles per a persones privades de llibertat i encomanades de coronavirus.

La unitat COVID-19 de Brians 2 atendrà interns que no requereixen suport respiratori. També hi ingressaran els que ja hagin superat la malaltia, però que no hagin completat la quarantena, per limitar les possibilitats de contagi a la resta de la població penitenciària. Aquesta decisió permetrà alliberar places al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa (PHPT), i destinar-les a interns que requereixen una atenció sanitària més intensa. Actualment, aquest hospital només té ocupats dos dels 22 llits que té disponibles per a pacients amb coronavirus.

Un sistema en alerta per possibles rebrots

El Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa (PHPT) és la unitat hospitalària dins el complex de l’Hospital de Terrassa on són traslladats els interns dels centres penitenciaris de Catalunya que requereixen un ingrés hospitalari per sotmetre’s a una operació o perquè necessiten un tractament per la seva patologia. Disposa d’una trentena de llits d’hospitalització i és atesa per professionals sanitaris.

A hores d’ara, i des de l’inici de l’emergència, 112 interns han donat positiu per coronavirus. N’hi ha 99 de donats d’alta i 13 d’actius. Dels casos actius, n’hi ha 2 al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa (UHPT) i 3 més a la unitat COVID-19 de Brians 2. La resta estan distribuïts entre Brians 1, amb dues persones; Ponent, amb una persona; i Puig de les Basses, amb un altre cas. També hi ha 4 casos d’interns positius confinats a casa seva en virtut de l’article 86.4.

Dels 44 llits per a malalts de COVID-19 que sumen Brians 2 i el Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa (PHPT), només n’hi ha 5 d’ocupats, que és l’equivalent a l’11 % de la capacitat. Durant la fase d’alarma sanitària, en el pic màxim de la pandèmia, el dia 11 d’abril, hi havia 48 interns i 43 professionals penitenciaris positius actius. En aquell moment, el nombre de positius va sobrepassar la capacitat del Pavelló Hospitalari de Terrassa i de la unitat COVID-19 de Brians 2. És per això que Justícia i Salut van obrir una altra unitat COVID-19 a Quatre Camins (La Roca).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa