MónTerrassa
Les botigues surten al carrer per fer front a les compres “online”
  • CA

Les botigues de Terrassa han sortit avui al carrer, per fer-se més visibles a la clientela i demostrar que ofereixen un valor afegit, en un moment de gran preocupació per l’increment exponencial de les compres “online”. Cada vegada més, la ciutadania opta per adquirir productes des de casa, una tendència accentuada amb la pandèmia i el confinament. Aquesta activitat, organitzada per l’associació TerrassaCentre, té com objectiu impulsar del comerç local i de proximitat al centre de Terrassa i fer front a l’auge de la compra online que perjudica al petit comerç, així com fer que tots els terrassencs i terrassenques gaudeixin d’unes compres a l’exterior.

Es tracta d’una activitat que promou el comerç i ajuda molt a les botigues. Així ho opina en Valentí Jacinto, comerciant de Lola Busquets, qui ha valorat positivament les vendes d’aquest matí. Amb la botiga situada al Carrer Ample, ha confirmat que es nota molt l’intensa l’activitat al centre durant els caps de setmana, molt més potent que als altres barris de la ciutat, i agraeix molt estar situat durant la jornada d’avui a la Plaça Vella, lloc molt concorregut a la ciutat.

Lluís Clua, de la botiga Arrivet Gifts, situada al Carrer Nou de Sant Pere, també s’ha mostrat molt satisfet de com s’ha desenvolupat el dia i de la seva ubicació a la Plaça Vella. “És un lloc amb molt moviment i ajuda a visibilitzar la botiga“, ha afirmat. Tot i així ha volgut mostrar la seva preocupació per l’auge de la compra online a grans multinacionals, qui ha afectat de ple els comerços locals de Terrassa.

Així també ho ha expressat Montse Gaitán, comerciant de La Lluna, una botiga al carrer Galileu que compagina la venta presencial amb la venta online. “Molta gent compra online des de la pandèmia per comoditat i passivitat, és un problema greu”, ha afegit. Així mateix, creu que aquest tipus d’activitat al centre de la ciutat potencien el comerç local i s’haurien de fer més sovint ja que porten les botigues a la gent, i fan que comprin amb més facilitat.

Isabel Vallhonrat, de la botiga Font, al carrer Sant Pere, també ha opinat que és una activitat que s’ha de realitzar molt més, ja que “ajuda molt als petits comerços”, a incentivar les vendes i donar-se a conéixer. “Tot i l’auge de la compra online, la gent segueix comprant presencial i passejar pel centre. Als clients els hi agrada veure i tocar el producte, notar un contacte més proper amb la botiga”.

Gent passejant per les botigues de la Plaça Vella | Laura Gómez

No només ha estat un dia alegre pels comerciants, sinó també pels veïns i veïnes de Terrassa que passejaven pel centre. Maria Roca, veina de Terrassa, ha confirmat que al veure les botigues al carrer ajuda a que els clients comprin amb més facilitat i donen vida a Terrassa, una cosa molt necessaria després de la pandèmia. Estel Martos i Anna Amat, veines del centre de la ciutat, també han pogut gaudir d’un matí amb molt bon ambient i han explicat que “si no hi haguessin botigues al carrer, segurament no haguessim comprat”, però veure tanta activitat fa que la ciutadania consumeixi molt més.

Demà dissabte s’espera més activitat i ambient alegre amb l’activitat Fora Stocks.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa