MónTerrassa
Bona rebuda dels primers tallers telemàtics de l’any del Casal Anna Murià
  • CA

Un total de 82 persones de més de 60 anys han participat durant el primer trimestre de l’any als tallers telemàtics del Casal de Gent Gran Anna Murià, organitzats pel servei de Gent Gran de l’Ajuntament de Terrassa. Aquesta ha estat la primera programació trimestral de tallers des de la declaració de l’Estat d’Alarma, el març de 2020. A finals de l’any passat, es va fer una primera prova amb cinc tallers i trenta persones participants durant unes setmanes. Entre el febrer i l’abril d’enguany s’han impartit 13 tallers, amb matèries relacionades amb els idiomes, la salut i el benestar i les noves tecnologies. Les 82 persones participants tenien entre 67 i 76 anys i la mitjana d’edat ha estat de 71,4 anys. La gran majoria (60) han estat dones.

La regidora de Gent Gran, Mónica Polo, s’ha mostrat «molt satisfeta de la resposta obtinguda i orgullosa d’aquestes persones grans que han donat exemple de superació i de resiliència, salvant la barrera de les noves tecnologies per a poder gaudir d’aquestes activitats». La regidora s’ha mostrat convençuda que la xifra de participants augmentarà, encara que difícilment es podrà arribar als nivells de participació de 2019: «Abans de la pandèmia es feien una vintena de tallers i hi participaven més de 300 persones, ens queda camí per fer, però que més de 80 persones puguin fer alguna activitat que les connecti amb altres, que les enriqueixi i que les mantingui actives ja és un triomf respecte com vam estar tot el 2020».

L’acollida que ha tingut la convocatòria ha portat al servei a ampliar l’oferta pel segon trimestre, passant de 13 a 16 tallers. A més, aprofitant els canvis en la normativa de seguretat sanitària, en aquesta nova programació s’han inclòs dos tallers presencials, un de Tai-txí i un de memòria. Tots dos s’imparteixen a l’exterior, al pati de l’edifici Els Telers, i amb grups molt reduïts (de sis persones). En total, per aquest segon trimestre s’ofereixen 107 places en els cursos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa