MónTerrassa
El novembre del 21 un bòlid en flames va creuar Terrassa i comarca

Un bòlid es va veure el 18 de novembre de 2021 a Terrassa i pobles de la comarca. Aquests avistaments no són estranys i se’n tenen força referències. En astronomia, un bòlid (del grec βολίς, míssil) és un meteor molt brillant que, en tenir una massa de més de 10 grams, causa un gran solc al penetrar en l’Atmosfera terrestre. Es produeixen quan una roca provinent d’un asteroide o un cometa penetra en l’atmosfera terrestre a velocitats d’entre 10 i 70 km/s. Dels fets se’n va fer ressó TV3. Cap a les 18.15 h, un bòlid va creuar el cel de Catalunya (vídeo). Va haver-hi testimonis a Girona, Terrassa, Castellbisbal, Alpicat, Sant Boi de Llobregat i Reus, entre altres indrets. Des de Castellbisbal van apreciar una bola en flames al cel. El fenomen només va durar uns segons, però hi ha qui va ser capaç de fotografiar-lo i gravar-lo.

Altres avistaments a Terrassa

Un estrella fugaç, un meteorit, un bòlid, un objecte lluminós no identificat? El cert és que cap a mig quart de dotze de la nit del 22 de juliol de 2021 es va veure una bola de foc, amb cua, a Terrassa i a molts altres indrets de Catalunya. A la capital egarenca va seguir una trajectòria del sud-est cap el nord-est. Testimonis van explicar a Món Terrassa que la visió havia durat un parell de segons. “Una ratlla al final com una explosió i suposo que s’ha desintegrat”, explicaven. El color, acostant-se al verdós.

Una bola de foc gran va creuar el cel del Vallès diumenge 11 de novembre de 2018. Va ser una imatge impactant i espectacular, tot i que només se’n va poder gaudir uns segons, cap a les 17.52. Sembla que era un bòlid. De color groc al centre, en la part externa predominava el carbassa.

El meteorit de Terrassa

El meteorit de Terrassa, que va caure en un dia tan emblemàtic com el dia de Nadal i en el període de la Guerra de Successió, va donar lloc a nombroses prediccions i supersticions. Els dos bàndols de la guerra el van utilitzar amb objectius propagandístics. Els partidaris de l’Arxiduc Carles d’Àustria ho van interpretar com un senyal de Déu en favor seu, mentre que els partidaris de Felip V ho van considerar un advertiment als catalans per la usurpació de la casa d’Àustria. Ara d’aquell cos estelar se’n saben moltes coses més gràcies a un estudi liderat per l’investigador de la UPC · Jordi Llorca. És el setè més antic que es conserva a tot el món i el tercer més antic a Europa. Barcelona se l’ha fet seu i ha desaparegut el nom de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa