Denuncien que el Bisbe de Terrassa tanca les esglésies a les vetlles pels presos polítics
Josep Àngel Saiz Meneses | Cristóba Castro

!--akiadsense-->

El Grup de suport a les persones preses i represaliades polítiques de Terrassa ha manifestat públicament la seva queixa davant la negativa del Bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses d’obrir les esglésies de Terrassa per acollir les pregràries en suport als presos polítics catalans, entre els quals s’hi compta l’egarenc Josep Rull.

“L’església catòlica a Terrassa, històricament, ha estat acollidora amb els oprimits i els ha ofert protecció i consol”, lamenten des del grup i subratllen que “no comprenem la mesura decretada pel bisbat i n’exigim la seva rectificació”. Així mateix, des del Grup s’ha fet arribar una carta al Bisbe en què demanen que a més d’obrir les portes de les esglésies a les pregàries pels presos també es permeti que la façana de la Catedral de Terrassa exhibeixi mostres de suport a tots els represaliats polítics.

Carta al Bisbe de Terrassa

“A l’atenció de l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Senyor, Josep Àngel Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa:

Ens dirigim a vostè per fer-li una petició en base als motius que exposem a continuació.

Una vegada més, alguns terrassencs no podran celebrar aquest Nadal junts en família a casa. Tenim els nostres Consellers d’Infraestructures Josep Rull a la presó, i de Cultura Lluís Puig a l’exili per haver portat endavant un mandat democràtic que recollia anhels de llibertat ben legítims d’una àmplia part de la població. Aquesta mateixa situació es donarà en altres indrets de Catalunya.

L’Estat Espanyol, incapaç d’escoltar i gestionar la discrepància, ha optat per reprimir amb violència els dissidents, acusant i condemnant els nostres representants per delictes que no existeixen a l’Europa del 2019 i creant un fals relat per tal de justi car la seva repressió.

Les lleis, que haurien de servir per protegir els drets de la ciutadania, estan sent utilitzades de manera barroera per vulnerar-los. S’estan fent detencions arbitràries pel fet de manifestar-se en defensa d’aquests drets.

Com va observar Elie Wiesel, Premi Nobel de la Pau: «Davant la repressió, cal prendre partit. La neutralitat tan sols ajuda l’opressor, mai la víctima. El silenci encoratja el torturador».

I, si Jesús diu: «Feliços els perseguits per causa de la justícia, perquè d’ells és el Regne del cel» (Mateu 5:10) i Pau, a la carta als hebreus, afegeix: «Recordeu-vos dels presos com si fóssiu presos amb ells, i dels qui són maltractats, pensant que també vosaltres esteu en un cos» (Hebreus‬ ‭13:3‬) no comprenem com el Vicari Episcopal de la diòcesi de Terrassa ha exhortat a no obrir les parròquies per fer-hi vetlles de pregària a favor dels presos i represaliats polítics. L’església catòlica a Terrassa, històricament, ha estat acollidora amb els oprimits i els ha ofert protecció i consol.

Doncs, és per això que us demanem que aprofiteu les festes del Nadal per expressar el suport de la vostra comunitat religiosa als qui pateixen la injustícia, autoritzant les pregàries, i disposant que la façana de la Catedral de Terrassa exhibeixi mostres de suport a tots els presos i represaliats polítics”.

El saludem atentament,

Grup de suport a les persones preses i represaliades polítiques de Terrassa

Nou comentari