MónTerrassa
El bisbe de Terrassa rentarà els peus als joves

Les celebracions de la Setmana Santa constitueixen el centre de la fe dels cristians ja que es celebra la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist en les diverses celebracions i actes a les parròquies i esglésies.

Dijous Sant, 6 d’abril, és un dia que l’Església commemora tres esdeveniments al voltant del Sopar Pasqual que Jesús va fer amb els seus deixebles, seguint el costum jueu: la institució de l’Eucaristia a l’Últim Sopar, la institució del sacerdoci i el manament nou d’estimar-se els uns als altres. Es recorda també el gest de Jesús de rentar els peus als deixebles.

El bisbe presidirà la Missa del Sopar del Senyor a les set del vespre a la Catedral, i rentarà els peus a diversos joves, i se celebra també a totes les parròquies. En acabar la missa, hi ha una Hora Santa de pregària davant el Santíssim, tot fent memòria segons es relata en els evangelis del que vol dir acompanyar Jesús a l’hort de Getsemaní tot just abans de ser pres i portar davant el Sanedrí per ser jutjat.

Vetlla Pasqual, 8 d’abril

El dissabte és un dia de silenci i de recolliment, a l’espera de celebrar la Resurrecció de Jesús a la nit. La Vetlla Pasqual és la jornada més important de l’any pels cristians, atès que commemora la Resurrecció. Coincideix amb la lluna plena.

Els cristians són convocats a la nit per celebrar la victòria de Jesucrist sobre la mort. És una celebració que comença al voltant del foc, a les fosques, fora del
temple per encendre el ciri pasqual i fer una processó fins a dintre del temple.

El diumenge 9 se celebra la Resurrecció de Jesús amb gran solemnitat a totes les parròquies. El bisbe presideix la missa a les 12 a la Catedral amb
participació de la Capella de Música de la Catedral.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a abril 09, 2022 | 15:08
    fat boy abril 09, 2022 | 15:08
    Es que te una estoneta entre immatriculacio i immatriculacio de bens aliens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa