MónTerrassa
El Bisbe de Terrassa inicia la Visita ad limia a Roma per veure el Papa
  • CA

El recentment nomenat Bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, ha iniciat el viatge a Roma per trobar-se amb el papa Francesc. Es tracta de la Visita ad limina, que compta amb la participació de tots els bisbes de Catalunya -Tarraconense- i de les províncies eclesiàstiques de València i de Balears. Aquest dilluns, dia 9 de gener, ja s’ha dut a terme la Missa a la Cripta de Sant Pere i les primeres reunions amb dicasteris romans, amb la intervenció del màxim responsable del Bisbat de Terrassa.

Visita ad limina a Roma del Bisbe de Terrassa | Bisbat de Terrassa

No serà fins al pròxim 14 de gener, cap a dos quarts d’onze del matí, que tindrà lloc la trobada oficial amb el Papa. La visita ad limina apostolorum és una expressió llatina que s’utilitza per denominar la visita que tots els bisbes catòlics realitzen al Vaticà cada cinc anys. Aquesta visita inclou també presentar un informe sobre la situació de l’Església a la diòcesi que cada bisbe té confiada. Casualment, Cristau podrà participar en la seva primera trobada d’aquestes característiques poques setmanes (tot just el passat 3 de desembre, de manera oficial) després de ser nomenat Bisbe, tanmateix, compta amb prou experiència dins de la diòcesi terrassenca, primer com a rector i després com a bisbe auxiliar, com per poder presentar el corresponent informe i explicar la situació específica de Terrassa.

De fet, havia de ser l’any 2020 quan tingués lloc aquestes reunions dels bisbes catalans, balears i valencians amb el Papa, però la pandèmia de la Covid-19 en va forçar la seva suspensió. L’última trobada amb bisbes europeus va ser el 2014. A més de l’audiència amb el Sant Pare, els bisbes celebraran l’eucaristia a les quatre basíliques romanes: Sant Pere, Sant Joan del Laterà, Santa Maria la Major i Sant Pau Extramurs. A les misses s’hi afegiran les reunions en alguns dicasteris de la Cúria romana, en que es tractaran temes des de la Doctrina de la Fe, del Clergat, l’Educació Catòlica o la Nova Evangelització.

Visita ad limina a Roma del Bisbe de Terrassa | Bisbat de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa